Cassini Hackathon

Anul acesta competiția internațională Cassini Hackathon se desfășoară în România, iar înscrierile sunt încă deschise pentru antreprenorii români. La concurs participă antreprenori din zece țări europene, iar cei trei câștigători vor obține premii în valoare de 4.000 euro și mentorat. Scopul acestei competiții este de a identifica soluții pertinente pentru rezolvarea unor provocări și probleme de interes global.

Cei care vor să participe mai au câteva zile la dispoziție pentru a-și înscrie proiectele, termenul limită fiind 29 octombrie. Concursul se desfășoară între 1 septembrie – 7 noiembrie, prezentarea evenimentelor având loc într-un sistem hibrid – atât live, cât și online – între 5-7 noiembrie.

Conectarea cu Arcticul” – tema centrală a acestei ediții

„Conectarea cu Arcticul” este tematica ediției din acest an, iar antreprenorii care participă trebuie să folosească tehnologia și să identifice soluții inovatoare pentru găsirea unor modalități de protejare a animalelor sălbatice, de sprijinire a comunităților indigene și de conservare a habitatelor naturale din regiunea arctică.

În cadrul acestei competiții, participanții vor avea parte de trei provocări. Acestea sunt concepute astfel încât să le testeze abilitățile creative. Echipele vor alege una dintre cele trei provocări, pe care o vor dezvolta ulterior în cadrul aplicației:

1. Trecere sigură pe mare: această provocare se orientează către proiectarea de produse, servicii sau dispozitive care să contribuie la navigarea în siguranță pe mările nordice a navelor de croazieră și nu numai. Cei care aleg această provocare sunt încurajați să se îndrepte către optimizarea rutelor de navigație, gestionarea situațiilor de urgență sau dezvoltarea căilor de navigație;

2. Viața pe uscat: participanții care aleg această provocare trebuie să proiecteze produse, servicii sau dispozitive care să îmbunătățească modul de adaptare la clima arctică, atât pentru oameni, cât și pentru animale sălbatice și plante. Cei care aleg această provocare sunt încurajați să exploreze subiecte precum energia regenerabilă sau atenuarea schimbărilor climatice;

3. Grija pentru viața sălbatică: antreprenorii care aleg această provocare vor proiecta produse, servicii sau dispozitive care să contribuie la protejarea habitatelor naturale ale animalelor sălbatice din Arctic și a biodiversității. Cei care aleg această provocare sunt încurajați să se concentreze pe protejarea biodiversității marine și impactul schimbărilor climatice asupra habitatelor naturale.

Pe parcursul competiției, participanții vor avea acces la resursele necesare pentru dezvoltarea ideilor, la instrumente spațiale, la informații oferite de Spațiul UE și nu în ultimul rând, de instruire din partea unor experți internaționali.

Programul competiției

Competiția internațională Cassini Hackathon se desfășoară simultan în cele 10 țări participante și se concentrează pe identificarea unor soluții pentru problemele cu care se confruntă planeta. Concursul se adresează persoanelor cu înclinație pentru antreprenoriat și tehnologie spațială. Din cele 10 țări vor fi alese 3 echipe câștigătoare, premiile având o valoare totală de 4.000 euro și sute de ore de mentorat.

Programul se va desfășura astfel:

– 1 septembrie: deschiderea înscrierilor;

– 25-28 octombrie: eveniment online „Big Ideas Campaign”;

– 29 octombrie: închiderea înscrierilor;

– 5-7 noiembrie: evenimentul principal;

– 10 noiembrie: eveniment final de premiere.

După ce câștigătorii din toate cele 10 țări europene își vor expune ideile în fața unui juriu expert, vor fi selectate 3 echipe câștigătoare care vor fi sprijinite să își dezvolte ideile și aplicațiile în viitor, prin sprijin financiar și mentorat.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.