relaxarea

Antreprenorii au nevoie de o minte ascuțită și limpede, pentru a lua cele mai bune decizii în viața profesională. Mulți își creează planuri de lucru cât mai complexe sau din contră simple, dar de efect, dar doar câțiva oameni de afaceri înțeleg importanța relaxării pentru reușita activităților pe care le desfășoară.

În unele țări a fost implementat un program mai scurt de opt ore, pentru că studiile au arătat că angajații care muncesc mai puțin dau un randament mai bun și sunt mult mai fericiți decât cei care stau la serviciu pentru cel puțin opt ore.

De ce este importantă relaxarea? În primul rând pentru că oamenii nu sunt adaptați unui regim de muncă fără repaus, iar creierul uman nici atât. Prin urmare, mintea are nevoie de relaxare pentru a face față tuturor activităților fizice sau intelectuale la care este supusă. Este necesar ca relaxarea să se facă prin mici pauze în timpul programului, în acest fel fiind mai ușor să se elimine factorii de stres și să se recapete energia care s-a pierdut în timpul orelor de muncă.

Detașarea de activitățile profesionale și odihna, planificarea unei vacanțe, competițiile sportive, practicarea hobby-urilor sunt doar câteva dintre modurile în care se poate obține starea de bine a organismului. După cum se știe, în timpul concediului și al weekendurilor, organismul uman se revigorează și se pregătește pentru a face față noilor provocări. Dar este important ca fiecare om să-și găsească propria modalitate de a se relaxa în fiecare zi, pentru că, până la urmă, și acest aspect este unul personal, care ține cont de preferințele și felul de a fi al fiecărui om.

Practicarea unui sport

Deși unii oameni asociază sportul cu sala de forță sau cu performanța, este bine de știut că nu doar oamenii care excelează într-un anumit domeniu sportiv îl pot practica. Din contră. Sunt atât de multe oportunități pentru fiecare persoană de a se menține în formă, încât este ușor de identificat ce i se potrivește cel mai bine. Spre exemplu, unii oameni pot alege să se detașeze de stres printr-o plimbare în parc, la sfârșitul unei zile obositoare. Alții aleg să-și înceapă ziua prin stimularea adrenalinei – practicând joggingul la primele ore ale dimineții. Cei mai aventuroși, vor aprecia cu siguranță o drumeție pe munte, alături de prieteni, alții se pot simți mai atrași de pescuit sau de un weekend liniștit pe malul unei ape, cu cortul.

Nu este neapărat importantă natura sportului practicat, ci să se practice activitatea fizică într-un mod frecvent, aceasta fiind una dintre cele mai bune metode de eliminare a stresului și a tensiunii psihice.

Lectura – calea către autocunoaștere și detașare

Încă din copilărie, poveștile i-au însoțit pe oameni și i-au ajutat să se relaxeze, să-și provoace limitele imaginației și să se bucure de moment. Și în viața de adult, cărțile pot face același lucru. A citi o carte este echivalent cu a intra într-o altă viață, total diferită, de a-ți testa limitele, empatia și a ieși din zona de confort. Un lucru este cert: din fiecare experiență de acest gen, cititorul iese mai înțelept și mai capabil să se dezvolte personal și profesional.

Unele cărți mai au o putere extraordinară, pe lângă aceea a învățăturii: îi pot absorbi atât de mult pe oameni, încât să uite de toate problemele reale cu care se confruntă, iar acesta nu poate fi decât un lucru minunat în perioadele în care stresul este la cote maxime.

Meditația – drumul spre recăpătarea echilibrului interior

De foarte multe ori, oamenii de afaceri uită să trăiască cu adevărat, fiind acaparați de planificări, griji, temeri. În momentul în care este tot timpul încordat și nu i se acordă pauză, interiorul, cuprins de atâtea stări negative, cedează și atunci oamenii sunt cuprinși de neliniște: nu-și mai găsesc pacea și echilibrul. Meditația poate fi o soluție foarte bună în acest caz. Se poate practica oriunde: acasă, în parc, la birou, iar avantajele nu vor întârzia să apară: echilibru, calm și stabilizarea sistemului imunitar.

Pentru a face meditație într-un mod corect, sunt recomandate cărțile care tratează acest subiect. În plus, internetul abundă în articole pe tema respectivă, dar și în melodii specifice care ajută mintea și sufletul să se deconecteze de la starea de rău și să acceseze frecvențe înalte, pozitive.

După cum s-a văzut, repaosul este foarte important în viața oamenilor și ar trebui inclus pe lista oricărui patron, pentru a da randament și pentru a putea face față tuturor sarcinilor pe care și le-a propus.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.