Pompa submersibilă

Pompa submersibilă este prezentă în numeroase gospodării și inclusiv în sectorul industrial, deoarece pompează apă curată pentru diferite activități, precum irigațiile sau alimentarea locuinței cu apă. Aceasta este scufundată în lichid și nu necesită amorsare, fiind disponibilă în mai multe variante pe piața de profil. De exemplu, se poate alege între o pompă de apă curată și o pompă de apă murdară, aceasta din urmă fiind de regulă utilizată pentru lacuri sau apa din canalizare.

Partenerii Ruris.ro, prezenți în toate județele din România, pun la dispoziția persoanelor interesate de pompe submersibile un catalog variat de produse, compatibile cu diferite nevoi de alimentare cu apă în domeniul casnic sau profesional.

În ce situații este utilă o pompă submersibilă?

Pompa submersibilă are formă cilindrică și funcționează în siguranță sub apă, deoarece motorul este protejat de lichid prin închiderea ermetică, acesta fiind cel care împinge apa la suprafață. O astfel de pompă are aplicații diverse, de la alimentarea casei și golirea unui bazin, până la furnizarea de apă pentru stingerea unui incendiu. În gospodărie, acestea sunt folosite cel mai des pentru a extrage apă din fântână și pentru irigații.

Persoanele care dețin un teren agricol și vor să se asigure că este bine irigat pot lua în calcul folosirea unei pompe submersibile. Același lucru este valabil și în cazul grădinilor. Alimentarea cu apă se poate face dintr-un rezervor, lac, puț sau orice altă sursă convenabilă. O altă situație în care se pretează folosirea de pompe submersibile este aceea în care se dorește pomparea apei din zone care au fost inundate, cum ar fi un subsol, precum și golirea unui rezervor sau a unei piscine.

Cum se alege o pompă submersibilă?

În principal, pompele submersibile sunt alese în raport cu activitatea pentru care vor fi utilizate. Pentru agricultură și pentru evacuarea apei din locuri inundate, se poate alege o pompă submersibilă pentru apă curată, atâta vreme cât lichidul nu conține impurități sau particule abrazive. Pompele din această categorie sunt potrivite și pentru alimentarea cu apă a gospodăriilor.

Un alt aspect de care se ține cont la achiziționarea unei pompe submersibile este debitul. Pentru alimentarea cu apă a locuinței, se ține cont inclusiv de numărul de membri ai familiei, astfel încât să se determine corect necesarul de apă. Este importantă și înălțimea la care trebuie adusă apa. Pentru a evita uzura prematură a pieselor motorului, specificațiile tehnice ale pompei trebuie să corespundă cu nevoile pentru care este achiziționată. În acest sens, persoanele interesate de înlocuirea sau de achiziția unei pompe submersibile pot cere asistență de la partenerii din rețeaua Ruris.

Așadar, pompa submersibilă este un echipament cu utilizări multiple, al cărui rol este de a pompa apă, așa cum sugerează și denumirea sa. Poate fi utilizată în gospodărie pentru extragerea apei din fântâni, pentru sisteme de irigații, evacuarea apei în caz de inundații și inclusiv în cadrul unor lucrări pe șantiere de construcții. Destinația pompei, tipul de apă transferată și debitul sunt câteva dintre aspectele ce primează în alegerea pompei submersibile potrivite.

close

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.