executare silită

ANAF derulează o amplă campanie de informare a contribuabililor cu privire la măsurile fiscale a căror aplicabilitate a fost prelungită prin OUG nr. 226/2020.

Instituția expediază scrisori către contribuabilii care înregistrează obligații fiscale restante, pentru a le fi prezentate facilitățile fiscale, dar și condițiile care trebuie îndeplinite pentru accesarea acestora.

Până astăzi, facilitatea fiscală cea mai căutată a fost eșalonarea la plată în formă simplificată, fiind depuse în acest sens peste 31.000 de cereri de către contribuabili.

Reprezentanții Fiscului specifică faptul că înființarea măsurilor de executare silită, inclusiv cea din poprire bancară, se realizează după efectuarea operațiunilor de distribuire a sumelor încasate și de stingere a obligațiilor fiscale.

În legătură cu reluarea măsurilor de executare silită prin proprire bancară, pentru adresele de înființare comunicate de către organele fiscale înainte de intrarea în vigoare a prevederilor art. 7 alin. 3 teza a doua din OUG nr. 29/2020 referitor la unele măsuri economice și fiscal-bugetare, cu modificările uterioare, acestea au fost duse mai departe de către instituțiile de credit, prin efectul legii, nefiind necesară transmiterea unor adrese din partea organelor fiscale.

ANAF le mulțumește tuturor contribuabililor pentru că, în această perioadă anevoioasă, obligațiile fiscale declarate în perioada martie – noiembrie 2020 s-au încasat în procent de 91,1%.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.