Deutsche Bank
#image_title
Deutsche Bank a emis avertismente cu privire la creditele neplătite în Statele Unite și Europa. Potrivit băncii, un val de credite neplătite este iminent, iar ratele maxime de nerambursare vor ajunge la 9% pentru obligațiunile din SUA cu randament ridicat și 11,3% pentru împrumuturile companiilor din SUA și UE.
Deutsche Bank estimează că peste 11% din creditele acordate în SUA nu vor mai putea fi plătite, un nivel comparabil cu cel din 2008, de 12%. Creșterile agresive ale dobânzilor pentru credite sunt un factor important care contribuie la această situație.

Ce înseamnă acest lucru pentru economia globală?

Această situație poate avea un impact semnificativ asupra economiei globale. În primul rând, o creștere a creditelor neperformante poate duce la o scădere a încrederii în sistemul bancar și poate afecta economia reală. În al doilea rând, o creștere a dobânzilor poate duce la o scădere a investițiilor și a consumului, ceea ce poate duce la o recesiune economică.

Care sunt cauzele acestei situații?

Cauzele acestei situații sunt multiple. În primul rând, dobânzile scăzute din ultimii ani au dus la o creștere a împrumuturilor și a datoriilor corporative. În al doilea rând, creșterea rapidă a piețelor emergente a dus la o creștere a împrumuturilor și a datoriilor corporative. În al treilea rând, creșterea rapidă a sectorului imobiliar a dus la o creștere a împrumuturilor și a datoriilor corporative.

Ce pot face băncile centrale pentru a preveni această situație?

Băncile centrale pot lua mai multe măsuri pentru a preveni această situație. În primul rând, pot crește dobânzile pentru a reduce împrumuturile și datoriile corporative. În al doilea rând, pot lua măsuri pentru a îmbunătăți reglementarea și supravegherea sectorului bancar. În al treilea rând, pot lua măsuri pentru a sprijini economia reală prin politici fiscale și monetare.

Ce pot face companiile pentru a preveni această situație?

Companiile pot lua mai multe măsuri pentru a preveni această situație. În primul rând, pot reduce împrumuturile și datoriile corporative prin reducerea cheltuielilor și a investițiilor. În al doilea rând, pot îmbunătăți gestionarea riscurilor și a fluxurilor de numerar. În al treilea rând, pot lua măsuri pentru a îmbunătăți eficiența și productivitatea.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.