cadru de mers

Ce este un cadru de mers pentru persoanele în vârstă? S-ar putea spune că un cadru de mers este forma evoluată a bastonului tradițional sau un derivat al scaunului cu rotile. Cu toate acestea, un cadru de mers este un sistem de sprijin care permite persoanelor cu dificultăți de mers, fie că sunt vârstnici sau nu, să se poată deplasa și să se simtă mai independente.

Tipuri de cadre de mers

Pe piața de profil există diferite tipuri de dispozitive de ajutor pentru mers în funcție de destinația lor.

Sunt dispozitive de mers pentru deplasarea în aer liber și aparate de mers pentru interior. Walkerul variază în funcție de dimensiuni și poate avea 2 sau 4 roți. Acelea cu roți mari sunt potrivite pentru afară, pentru a depăși obstacolele, cum ar fi pietre mici sau deformări ale solului, acelea cu roți mici ocupa mai puțin spațiu în casă, dar există și cadre de mers fără roți.

Avantaje ale folosirii cadrelor de mers în cazul persoanelor în vârstă

Cadrul de mers facilitează deplasarea, oferă o mai mare libertate de mișcare, fără a fi nevoie de cineva care să ajute persoana cu mobilitate scăzută să se deplaseze sau să o scoată la plimbare. Faptul că aceste dispozitive asigură libertate de mișcare generează o îmbunătățire a stimei de sine a utilizatorilor. Sentimentul de independență și libertate ajută persoana să se simtă mai bine în pielea ei.

Mijloacele ajutătoare pentru mersul pe jos oferă un grad mai mare de stabilitate în timpul mersului, ceea ce reduce riscul de cădere și de rănire. Aceste dispozitive sunt ușor de utilizat, ceea ce le face potrivite pentru persoane de vârste și abilități diferite.

Prin utilizarea unui cadru de mers, se oferă un sprijin suplimentar pentru corp, ceea ce poate ajuta la corectarea posturii și la prevenirea problemelor musculare. În plus, cadrul de mers pliabil poate fi ușor de depozitat sau păstrat acasă. De asemenea, poate fi luat într-o călătorie, deoarece se pliază și este ușor.

Cadrul de mers facilitează mersul și odihna. Mișcarea este esențială pentru corpul uman. Corpul uman va fi recunoscător pentru mișcarea  la care este supus. Prin mișcare, la persoanele vîrstnice se reduce sedentarismul și posibilitatea apariției escarelor din cauza faptului că stau mereu așezate. De asemenea, mișcarea îmbunătățește tonusul muscular, nu doar la nivelul picioarelor, ci la nivelul întregului corp.

Din aceste motive, cadrul de mers a devenit un obiect esențial pentru persoanele cu mobilitate redusă, fie că sunt bătrâni sau tineri. Se poate achiziționa ușor, inclusiv online, de la MagazinulOrtopedic.ro, un magazin de referință în domeniul medical.

Utilizarea cadrelor de mers pentru seniori prezintă avantaje, cum ar fi o mai mare autonomie, stabilitate, ușurință în utilizare și sprijin postural. Este important să se evalueze fiecare caz în parte și să se ia în considerare avantajele și limitările atunci când se decide dacă un cadru de mers este potrivit pentru o anumită persoană.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.