start-up nation diaspora 2022

Astăzi se lansează a treia ediție a programului Start-Up Nation, pentru care s-a alocat un buget total de 520 milioane de lei, dintre care 500 milioane de lei aferenți Pilonului I Start-Up Nation România și 20.000 de lei pentru Pilonul II Start-Up Nation Diaspora.

Antreprenorii pot să obțină fonduri nerambursabile în valoare de până la 200.000 lei

Ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a făcut câteva declarații pe marginea lansării ediției mult așteptate a programului Start-Up Nation. Acesta a menționat că antreprenorii care își doresc o mai mare performanță din punct de vedere economic pentru afacerile pe care le dețin au oportunitatea de a accesa fonduri nerambursabile în valoare de până la 200.000 lei.

Cei interesați se vor putea înscrie în program exclusiv online, iar termenul limită este începutul lunii septembrie. Ministrul a mulțumit partenerilor și a urat succes candidaților la fonduri, după care le-a amintit acestora că au la dispoziție un număr de call center (0219059), unde pot suna pentru informații și asistență.

Beneficiarii programului trebuie să achiziționeze și să monteze plăcuțe informative

Beneficiarii programului Start-Up Nation au obligația, conform procedurii de implementare, de a achiziționa și monta două plăcuțe informative după cum urmează:
• prima plăcuță va fi plasată în interiorul spațiului unde se implementează proiectul-propriu zis, într-un loc vizibil (cum ar fi la recepție sau în locul de așteptare);

• a doua plăcuță va fi montată în exteriorul spațiului unde se implementează proiectul, într-un loc aflat la vederea vizitatorilor/clienților (cum ar fi la intrarea în clădire).

Cererile vor fi finanțate în ordine descrescătoare după punctajele obținute

La ediția a treia Start-Up Nation, cererile vor fi finanțate descrescător, în funcție de punctaj. Beneficiarii care vor crea și menține un singur loc de muncă prin intermediul programului vor putea primi o Alocație Financiară Nerambursabilă (AFN) de maximum 100.000 lei/beneficiar. În cazul aplicanților care vor crea și menține două locuri de muncă, AFN-ul este de maximum 200.000 lei/beneficiar.

În ambele cazuri, suma poate constitui cel mult 95% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, inclusiv TVA pentru firmele neplătitoare.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.