Amazon Germania

De la 1 septembrie 2023, Amazon Germania oferă livrare gratuită în România pentru comenzi de peste 49 de euro. Schimbarea este semnificativă pentru piața de comerț online din România, unde Amazon este deja un jucător major.

Impactul livrării gratuite

Livrarea gratuită este un factor important pentru cumpărătorii online. Ea poate determina clienții să cumpere mai mult și mai des, deoarece elimină o barieră de cost.

În cazul Amazon, livrarea gratuită este disponibilă pentru orice produs vândut sau livrat de Amazon (fulfilled by Amazon). Acest lucru înseamnă că majoritatea produselor de pe Amazon Germania sunt acum disponibile cu livrare gratuită în România.

Potrivit unui studiu realizat de PricewaterhouseCoopers, livrarea gratuită poate crește vânzările online cu până la 10%. În cazul Amazon România, livrarea gratuită ar putea genera o creștere de vânzări de peste 100 de milioane de euro pe an.

Impactul asupra concurenței

Livrarea gratuită va pune o presiune suplimentară asupra concurenței din piața de comerț online din România. Emag, cel mai mare retailer online din România, oferă deja livrare gratuită pentru comenzi de peste 150 de lei.

Alte magazine online vor fi nevoite să se adapteze la noua situație pentru a rămâne competitive. Ele ar putea oferi și ele livrare gratuită, sau ar putea reduce prețurile produselor pentru a compensa costurile de livrare.

În plus, livrarea gratuită de la Amazon ar putea încuraja cumpărătorii români să comande de pe site-uri din alte țări, cum ar fi Amazon UK sau Amazon US.

Impactul asupra economiei

Livrarea gratuită ar putea avea un impact pozitiv asupra economiei românești. Ea ar putea genera noi locuri de muncă în sectorul de comerț electronic și ar putea contribui la creșterea consumului.

De asemenea, livrarea gratuită ar putea ajuta la reducerea decalajului dintre România și țările mai dezvoltate din UE. Ea ar putea oferi românilor acces la o gamă mai largă de produse la prețuri mai accesibile.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.