Fondul Proprietatea
Acțiunile Fondul Proprietatea (FP) au scăzut cu 5% pe bursa de valori, iar piața interpretează că tranzacția de vânzare a participației la Hidroelectrica se va face cu discount. Fondul Proprietatea este un fond de investiții înființat în 2005, care deține participații la mai multe companii de stat, printre care și Hidroelectrica.

Ce este Fondul Proprietatea?

Fondul Proprietatea este un fond de investiții înființat în 2005, care are ca obiectiv principal administrarea și valorificarea participațiilor statului român la companii de stat. Fondul deține participații la mai multe companii, printre care și Hidroelectrica, OMV Petrom, Electrica, Nuclearelectrica, Transgaz și altele.

Tranzacția de vânzare a participației la Hidroelectrica

În luna mai a acestui an, Fondul Proprietatea a anunțat că va vinde o participație de 10% din acțiunile Hidroelectrica, printr-o ofertă publică de vânzare (OPV) pe Bursa de Valori București (BVB). Oferta a fost suprasubscrisă de aproape șase ori, iar Fondul a obținut un preț de 38,5 lei/acțiune, ceea ce a dus la o evaluare a Hidroelectrica de 7,7 miliarde de lei.

Interpretarea pieței

Scăderea cu 5% a acțiunilor Fondul Proprietatea pe bursa de valori este interpretată de piață ca fiind un semn că tranzacția de vânzare a participației la Hidroelectrica se va face cu discount.În plus, piața de capital a fost afectată și de scădereacu 5% a acțiunilor BRD în ziua raportării financiare.

Concluzii

Fondul Proprietatea este un fond de investiții care deține participații la mai multe companii de stat, printre care și Hidroelectrica. Tranzacția de vânzare a participației la Hidroelectrica a fost suprasubscrisă de aproape șase ori, iar Fondul a obținut un preț de 38,5 lei/acțiune. Scăderea cu 5% a acțiunilor Fondul Proprietatea pe bursa de valori este interpretată de piață ca fiind un semn că tranzacția de vânzare a participației la Hidroelectrica se va face cu discount.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.