Vânzările de carte ale eMag

Piața cărților din România a primit o veste bună în ultima perioadă, în ciuda contextului actual. Potrivit unor date recente, vânzările de carte ale gigantului online eMag au înregistrat o creștere de 20% în țara noastră. Această tendință ascendentă este foarte încurajatoare pentru industria editorială, care a fost afectată de diverse probleme în ultima perioadă.

O ofertă variată și accesibilă

Unul dintre motivele principale care stau la baza acestei creșteri semnificative este gama largă și variată de cărți disponibile pe platforma eMag. Cu peste 550.000 de titluri disponibile în România, clienții au la dispoziție una dintre cele mai mari librării online. Astfel, aceștia pot găsi cu ușurință cărți de beletristică, pentru copii, de dezvoltare personală, spiritualitate și psihologie, biografii și memorii.

Un profil caracteristic al cumpărătorului de cărți

Analizând profilul cumpărătorului de cărți de pe eMag, putem observa câteva caracteristici interesante. În primul rând, este de remarcat faptul că majoritatea cumpărătorilor de cărți sunt femei, cu o pondere de aproximativ 60%. De asemenea, categoria de vârstă care consumă în cea mai mare măsură cărți online de pe platforma eMag este cuprinsă între 35 și 44 de ani. Un alt aspect interesant este legat de nivelul de educație al cumpărătorilor, fiind predominant cel cu studii superioare (47%). În ceea ce privește veniturile acestora, acestea se încadrează într-un interval cuprins între 3.500 și 5.000 de lei.

Preferințe de plată

Și modalitatea de plată reprezintă un aspect important în procesul de achiziționare a cărților online. Potrivit datelor prezentate, plata cu cardul este preferată în mare măsură de către clienții din Ungaria și Bulgaria. În România, acest procent se apropie de 70%, ceea ce arată o adaptare semnificativă la noile metode de plată. Această tendință sugerează o creștere a încrederii consumatorilor în plățile online și o mai mare comoditate în efectuarea tranzacțiilor.

Topul cărților vândute pe eMAG în 2022

Printre cele mai populare cărți achiziționate de către clienții români pe platforma eMag în anul 2022 se regăsesc următoarele titluri:

  • „Banii în mișcare. Prosperitatea în 10 pași” de Iancu Guda
  • „Țigan țăndări” de Valeriu Nicolae
  • „Inocenții” de Ioana Pârvulescu
  • „Arta de a te iubi” de Cristian Stan
  • „Dumbrava minunată” de Mihail Sadoveanu
  • „Te iubesc, orice-ai face!” de Ioana Chicet-Macoveiciuc „Prințesa Urbană”
  • „Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor” de Dr. Alexandru Ciurea
  • „Putea să fie altcumva” de Daniel Morar
  • „Inteligența materiei, ediție aniversară” de Dumitru Constantin Dulcan
  • „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război” de Camil Petrescu

Concluzie

Creșterea semnificativă a vânzărilor de carte pe platforma eMag în România este un semnal pozitiv pentru industria editorială. Pe fondul diversității și accesibilității oferite de către eMag, clienții au posibilitatea de a-și alege cărțile preferate dintr-o gamă variată de genuri literare și tematici. Mai mult, adaptarea la noile modalități de plată și preferințele în materie de lectură evidențiate în profilul cumpărătorului permit o mai bună înțelegere a nevoilor și preferințelor publicului cititor. Astfel, piața cărților din România își păstrează dinamismul și rămâne un domeniu în care consumatorii continuă să se arate interesați și implicați.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.