declarare venituri

În cadrul unei conferințe de presă, președintele instituției ANAF a declarat care este cea mai mare diferență identificată între veniturile declarate de un contribuabil și cele estimate de instituție. O persoană din Iași trebuie să plătească statului român impozite în valoare de 3,5 milioane de lei, în condițiile în care organul fiscal a depistat o diferență de 11,7 milioane de lei diferență între veniturile declarate și cele aproximate de ANAF.

Inspectorii au fost instruiți și pregătiți profesional

Potrivit declarațiilor președintelui ANAF, 99 de inspectori au participat la sesiuni de instruire și pregătire profesională. Au fost emise avize de inspecție la 211 de persoane și prin intermediul unui ordin de președinte a fost extinsă competența de verificare la structurile de inspecție fiscală persoane fizice de la unitățile teritoriale care se află în subordonarea ANAF.

În cadrul verificărilor pe care inspectorii le-a desfășurat în luna iulie, au fost depistate diferențe în valoare de 21,4 milioane de lei între veniturile declarate și cele estimate de ANAF. După cetățeanul din Iași, următorul în clasament este un locuitor al capitalei, la care s-a descoperit o diferență de 3,5 milioane de lei. Președintele instituției nu a făcut precizări cu privire la domeniul în care activeaza persoanele respective, pe fondul respectării secretului fiscal.

În luna iunie, șeful ANAF anunța desfășurarea unor controale masive de control pentru a verifica veniturile persoanelor fizice și pentru a descoperi discrepanțele între veniturile declarate și cele pe care aceștia le obțin într-adevăr. Acesta a precizat că neplata taxelor și comiterea de evaziune fiscale dăunează atât bugetului de stat, dar și societății românești.

Influencerii sunt vizați de controale

Influencerii care câștigă bani de pe platforme ca Facebook sau Instagram sunt vizați de controalele ANAF, pentru a se descoperi dacă aceștia își declară veniturile și își achită obligațiile aferente în raport cu veniturile obținute. Anul trecut, organul fiscal a publicat un ghid informativ pentru influenceri, care să îi pună la curent cu privire la obligațiile fiscale pe care le au.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.