Cifra de afaceri din serviciile de piață

Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS), cifra de afaceri din serviciile de piață prestate în principal întreprinderilor a crescut în primele patru luni ale anului cu 17,5%, ca serie brută. Această creștere a fost determinată în principal de activitățile din domeniul IT, care s-au majorat cu 18,4%. Iată câteva aspecte importante legate de această creștere:

Creșterea cifrei de afaceri în serviciile de piață

Cifra de afaceri din serviciile de piață prestate în principal întreprinderilor a crescut semnificativ în primele patru luni ale anului, ca serie brută. Această creștere a fost determinată în principal de activitățile din domeniul IT, care s-au majorat cu 18,4%.

Creșterea activităților din domeniul IT

Activitățile din domeniul IT s-au majorat cu 18,4% în primele patru luni ale anului. Această creștere a fost determinată în principal de creșterea cererii pentru servicii de dezvoltare software și servicii de consultanță în domeniul IT.De asemenea, s-a înregistrat o creștere semnificativă a cererii pentru servicii de securitate cibernetică, în contextul creșterii numărului de atacuri cibernetice asupra companiilor și instituțiilor guvernamentale.

Cifra de afaceri în serviciile de piață prestate populației

Cifra de afaceri din serviciile de piață prestate populației a crescut semnificativ în primele patru luni ale anului, ca serie brută, în special datorită activităților din domeniul transporturilor și comunicațiilor.

Concluzii

Cifra de afaceri din serviciile de piață prestate în principal întreprinderilor a crescut semnificativ în primele patru luni ale anului, ca serie brută, datorită creșterii activităților din domeniul IT. De asemenea, cifra de afaceri din serviciile de piață prestate populației a crescut semnificativ, în special datorită activităților din domeniul transporturilor și comunicațiilor.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.