Comisia Europeană

Comisia Europeană a cerut României să ia măsuri fiscale mult mai dure pentru a acoperi golurile din buget, conform unui articol publicat pe Observator News.

Taxele și impozitele pregătite de Guvern nu vor fi suficiente

Potrivit Comisiei Europene, taxele și impozitele pregătite de Guvern nu vor fi suficiente pentru a rezolva problema deficitului bugetar și pentru a atinge țintele de deficit asumate în acest an.

Necesitatea unei reforme fiscale majore

În planul prezentat de ministrul de Finanțe, nu există o creștere a niciunei cote-cheie de impozitare. Cu toate acestea, oficialii europeni solicită o reformă majoră și în cazul pensiilor speciale. Aceasta vine pe fundalul unei preocupări generale față de deficitul excesiv al României și impactul acestuia asupra economiei.

România va primi finanțare pentru energie regenerabilă

În ciuda acestei situații delicate, România a primit o veste bună de la Bruxelles. Țara noastră va primi aproximativ un miliard și jumătate de euro pentru instalarea de panouri fotovoltaice și baterii de stocare. Aceasta ar putea reprezenta o oportunitate pentru România în ceea ce privește dezvoltarea sectorului energiei regenerabile și crearea unui mediu mai durabil.

Discuții cu Comisia Europeană pentru reforme fiscale

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, s-a întâlnit cu reprezentanții Comisiei Europene la Bruxelles pentru a discuta despre implementarea reformelor fiscale. Comisia așteaptă măsuri concrete în domeniul consolidării fiscal-bugetare care să orienteze finanțele publice pe o traiectorie corectă în raport cu țintele de deficit asumate pentru acest an.

Oportunitatea de a stimula creșterea economică

Boloș consideră reforma sistemului fiscal-bugetar românesc nu doar o necesitate, ci și o oportunitate de a stimula creșterea economică, de a atrage investiții și de a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor români. Având în vedere suma semnificativă de bani disponibilă prin programele operaționale și Planul Național de Redresare și Reziliență, România trebuie să folosească aceste resurse în mod eficient pentru a obține beneficii maxime.

Necesitatea unei eficiențe mai mari a cheltuielilor publice

Ministrul Finanțelor subliniază că eficiența cheltuielilor publice trebuie îmbunătățită pentru a maximiza beneficiile pentru populație. Alocările bugetare ar trebui să se concentreze pe sectoare esențiale, cum ar fi sănătatea, educația și infrastructura, eliminând astfel risipa și cheltuielile redundante. Se așteaptă implicarea întregii clase politice în consolidarea fiscală și bugetară a României pentru a valorifica oportunitățile oferite de fondurile europene.

Continuarea discuțiilor pentru consolidarea fiscală și bugetară

Discuțiile pe tema măsurilor de consolidare fiscal-bugetară vor continua în următoarele zile. Aceste măsuri vor fi esențiale pentru a atinge ținta deficitului bugetar și pentru a asigura o perspectivă financiară sustenabilă pentru România.

Binele României nu se negociază

Ministrul Boloș subliniază faptul că obținerea unor rezultate pozitive în consolidarea fiscal-bugetară reprezintă un imperativ pentru Guvernul României. Cu toate provocările actuale, este necesar ca deciziile să fie luate rapid pentru a avea un echilibru între producție și consum și pentru a îmbunătăți situația actuală.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.