EXE Software

Pe fondul pandemiei, ultimii doi ani au fost marcați de probleme în mai multe sectoare. În ceea ce privește mediul de afaceri, accelerarea digitalizării în companii nu a fost împiedicată de insuficiența forței de muncă în IT și de disfuncționalitățile din lanțul de aprovizionare. EXE Software indică faptul că sfârșitul acestui an arată o creștere de 3,4% a serviciilor IT la nivel global.

EXE Software activează în mai multe zone (dezvoltare platforme, consultanță IT, soluții WEB etc.), iar în acest an prioritatea companiei a fost să asigure resursele necesare pentru a răspunde la cererile clienților. Sorin Cosmescu, CEO EXE Software, a menționat că trendul ascendent al companiei s-a menținut și în 2021, iar în ultimii doi ani compania a înregistrat o creștere cumulată a veniturilor de aproximativ 35%.

Industria software din România s-a adaptat rapid la noul context economic

În ultimii doi ani, s-a observat cum multe industrii din România au utilizat tehnologia pentru a se reinventa. Pentru unele dintre afaceri, digitalizarea a fost singurul instrument care le-a permis să rămână active, iar pentru altele, digitalizarea a devenit necesară pentru eficientizarea și automatizarea unor procese care să ducă în cele din urmă la o reducere a costurilor. Un studiu KeysFin arată că România s-a adaptat rapid la noul context economic și că la finalul acestui an va atinge un maxim istoric de 9,2 miliarde de euro.

Soluțiile cloud, tehnologia 5G și inteligența artificială au fost omniprezente

Printre altele, soluțiile de tip cloud, tehnologia 5G și inteligența artificială au fost printre cele mai populare tehnologii din ultimii doi ani și se pare că își vor menține poziția și în viitor. În ceea ce privește limbajele de programare, CEO-ul EXE Software menționează JavaScript, HTML/SS, Python dar și altele, care au fost și vor rămâne în continuare cele mai populare.

Înființată în 2001, EXE Software este o companie româneasca de IT – una dintre cele mai mari din țară – și se ocupă de dezvoltarea unor soluții și servicii IT de tip enterprise care să îmbunătățească și să eficientizeze anumite procese de afaceri.

Sectorul IT a reușit să se redreseze rapid după declanșarea pandemiei, iar soluțiile adoptate deja în cadrul unor companii, cum a fost cazul EXE Software, și-au dovedit utilitatea și au permis eficientizarea unor procese de lucru. De altfel, aceste soluții au facilitat trecerea la sistemul de lucru online.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.