Eliberarea bonurilor fiscale

Conform unui proiect legislativ analizat de Profit.ro, bonurile fiscale pentru plățile cu cardul vor fi eliberate doar la solicitarea clienților. Această măsură ar urma să reducă timpul petrecut în magazine și ar face procesul de plată mai rapid și mai eficient.

În prezent, comercianții sunt obligați să elibereze bonuri fiscale pentru toate tranzacțiile, indiferent de modalitatea de plată. Cu toate acestea, proiectul legislativ ar urma să elimine această obligație pentru plățile cu cardul. În cazul în care proiectul va fi adoptat, clienții vor trebui să solicite bonurile fiscale pentru plățile cu cardul, iar comercianții vor fi obligați să le elibereze doar la cererea acestora.

Această măsură ar putea avea un impact pozitiv asupra timpului petrecut în magazine și ar face procesul de plată mai rapid și mai eficient. Cu toate acestea, este important ca clienții să fie conștienți de această schimbare și să solicite bonurile fiscale pentru plățile cu cardul în cazul în care doresc să le primească.

Este important de menționat că această schimbare legislativă nu a fost încă adoptată și că este posibil ca proiectul să fie modificat sau respins înainte de a fi pus în aplicare. În plus, există și alte reguli și cerințe legale referitoare la bonurile fiscale, cum ar fi obligativitatea inscrierii bacșișului pe bonul fiscal sau informațiile minimale care trebuie să fie cuprinse pe bonul fiscal.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.