Indexarea Prioritară pentru Mobil

După ani de pregătire, Google a finalizat tranziția către indexarea prioritară pentru mobil, a anunțat marți gigantul motoarelor de căutare. Acest lucru înseamnă că Google prioritizează versiunile mobile atunci când indexează conținutul paginilor.

O Reflecție a Creșterii Importanței Dispozitivelor Mobile

Schimbarea reflectă creșterea continuă a importanței dispozitivelor mobile pentru Google, care a început în 2015. La acea vreme, Google și-a actualizat algoritmul de căutare pentru a favoriza site-urile „mobile-friendly”. În anul următor, compania a început procesul de indexare prioritară pentru mobil, indexând paginile mobile în locul celor desktop.

Google a marcat acest moment printr-un anunț: „De-a lungul anilor, traficul pe web mobil a continuat să crească; în unele regiuni, oamenii folosesc aproape exclusiv telefonul pentru a accesa internetul. Mulțumim – proprietarilor de site-uri, specialiștilor SEO, dezvoltatorilor web, designerilor și tuturor celor care lucrează la site-uri – pentru ajutorul acordat în a face webul mobil un succes!”

O Experiență de Utilizare Îmbunătățită

Cu dispozitivele mobile depășind acum desktopul în ceea ce privește utilizarea globală a internetului, indexarea versiunilor mobile oferă cea mai precisă experiență pentru ceea ce văd utilizatorii atunci când caută pe telefoane. Site-urile s-au adaptat treptat, făcând paginile mobile la fel de complexe ca cele desktop.

Gestionarea Site-urilor Exclusiv Desktop

Google a menționat că un număr mic de site-uri încă nu funcționează corespunzător pe mobil. Pentru aceste site-uri, Google va continua să indexeze versiunile desktop pentru moment. În plus, compania va reduce și mai mult indexarea paginilor desktop pentru a conserva resursele.

Modificări Conexe în Search Console

Într-o schimbare conexe, Google elimină datele de indexare din Search Console, instrumentul său pentru webmasteri. Cu tranziția finalizată, aceste date nu mai sunt necesare, deoarece toate site-urile funcționale sunt indexate prin intermediul versiunilor mobile.

Tranziția de-a lungul anilor către indexarea prioritară pentru mobil reflectă importanța crescândă a dispozitivelor mobile în utilizarea internetului la nivel global. Cu finalizarea acestei tranziții, Google a adoptat în totalitate mobilul ca principală modalitate prin care utilizatorii accesează webul.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.