pachet de măsuri fiscale

Guvernul PSD-PNL a pus în dezbatere publică un pachet de măsuri fiscale și de modificare a legislației fiscale, care va fi supus aprobării Parlamentului prin asumarea răspunderii.

Patronatele românești au reacționat critic la aceste măsuri, susținând că ele vor avea un impact negativ asupra mediului privat și vor duce la creșterea prețurilor.

Efortul financiar este de 85% pe mediul privat

Una dintre principalele critici ale patronatelor este că efortul financiar al acestor măsuri va fi suportat în cea mai mare parte de mediul privat. Potrivit Confederației Patronale Concordia, efortul financiar este de 85% pe mediul privat, în timp ce doar 15% va fi suportat de aparatul bugetar.

Măsurile de reducere a cheltuielilor statului sunt neconvingătoare

Patronatele susțin că măsurile propuse de guvern de reducere a cheltuielilor statului sunt neconvingătoare. Aceste măsuri se limitează la reducerea numărului de posturi vacante și la renegocierea unor contracte de achiziții publice.

Impozitul pe cifra de afaceri este cea mai neeconomică măsură

O altă critică majoră a patronatelor este că introducerea unui impozit de 1% pe cifra de afaceri pentru companiile cu un rulaj mai mare de 50 de milioane de euro este cea mai neeconomică măsură. Acest impozit va fi transferat în prețuri, va reduce investițiile și va afecta în mod negativ competiția.

Concluzie

Patronatele românești consideră că pachetul de măsuri fiscale propus de guvern este ineficient și va avea un impact negativ asupra economiei. Aceste măsuri vor duce la creșterea prețurilor, la reducerea investițiilor și la creșterea șomajului.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.