salariul minim
#image_title

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat miercuri, 20 septembrie, că Guvernul a agreat să majoreze salariul minim pe economie de la 3.000 de lei la 3.300 de lei brut, de la 1 octombrie 2023. Această majorare reprezintă o creștere de 10% față de nivelul actual și este cea mai mare din ultimii 10 ani.

Ce înseamnă această majorare pentru români?

În primul rând, înseamnă o creștere a veniturilor pentru aproximativ 2 milioane de români care lucrează cu salariul minim. Pentru un angajat cu salariul minim brut de 3.300 de lei, salariul net va crește cu aproximativ 300 de lei, ajungând la 1.941 de lei. Această majorare va avea un impact pozitiv asupra nivelului de trai al acestor români, care vor putea să-și cumpere mai multe bunuri și servicii.

În al doilea rând, majorarea salariului minim va contribui la creșterea consumului intern. Atunci când veniturile cresc, oamenii au tendința să cheltuiască mai mult, ceea ce stimulează economia.

În al treilea rând, majorarea salariului minim va contribui la reducerea sărăciei și a inegalității. Un salariu minim mai mare va ajuta la îmbunătățirea nivelului de trai al persoanelor cu venituri mici, care sunt adesea cele mai expuse riscului de sărăcie.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.