Platforma utilizată de OMS

Organizaţia Mondială a Sănătății (OMS) a distribuit vaccinurile anti-Covid-19 în anul 2020, la nivel global, prin intermediul unei platforme dezvoltate de o firmă românească, Essensys Software. Acest lucru a fost dezvăluit de directorul general al companiei, Mihai Matei, în cadrul unei dezbateri care a avut ca temă digitalizarea.

Conform declaraţiilor acestuia din cadrul Smart Transformation Forum 2021, majoritatea clienţilor companiei sunt din străinătate, printre aceștia regăsindu-se și OMS, Banca Mondială și OSCE. În plus, în cadrul evenimentului respectiv, directorul general a susținut că Essensys Software a dezvoltat și o platformă pentru instituţiile publice care au în plan digitalizarea, avantajul acestora constând în faptul că nu sunt necesari specialişti pentru implementare.

Cum Mihai Matei este și Președintele Asociaţiei Patronale a Industriei de Software și Servicii, dar și membru al Consiliului Director al Confederaţiei Patronale Concordia, interesul său pentru dezvoltarea acestui sector este de înțeles. Prin urmare, digitalizarea sectorului public este una din preocupările sale principale.

Această digitalizare poate începe cu ajutorul platformei Dynamic Dox, care are rolul de a facilita realizarea de formulare electronice şi proces digitale, care pot fi publicate pe site-ul instituţiei pentru conectarea acesteia cu cetăţenii. Astfel, platforma permite 3 lucruri esenţiale: digitalizarea fluxului de documente, o digitalizare mai rapidă a proceselor interne de lucru și digitalizarea serviciilor publice, printr-un portal public, funcție care este plaificată a fi lansată într-un viitor apropiat, după cum a menționat directorul Essensys Software.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.