Transfond

În urmă cu doar câteva zile, Transfond a ieftinit plățile cu execuție în timp real. Astfel, costul a ajuns la 0,45 lei per plată instant, în comparație cu 0,51 lei, costul procesării unui ordin de plată obișnuit. Clienții proprii BCR, Banca Transilvania, Libra Internet Bank, VistaBank și CEC Bank pot utiliza serviciul de plăți instant, acesta urmând să fie integrat și în alte insistuții bancare unde se află deja în teste.

Transfond a pus bazele viitorului ecosistem de plăți retail în timp real

Prin infrastructura centrală de plăți instant și prin serviciul care permite efectuarea de plăți cu numărul de telefon în loc de IBAN, Transfond a pus bazele viitorului ecosistem de plăți retail în timp real în România, mai precis în comunitatea financiară. Demersurile Transfond de a completa acest ecosistem sunt sprijinite de Asociația Română a Băncilor și de Banca Națională a României.

Se pare că în curând plățile instant vor lua locul ordinelor de plată obișnuite. Acest serviciu este disponibil 24/7 și se caracterizează prin transferul instant al fondurilor între conturi. Serviciul poate fi utilizat atât de persoane fizice, cât și persoane juridice. De asemenea, plățile sunt sigure și informațiile atașate sunt transmise în condiții de maximă siguranță.

Transfond oferă soluții de procesare a plăților interbancare de retail

Transfond furnizează servicii de procesare a plăților interbancare de retail și este administratorul și operatorul Casei de Compensare Automată. Plățile pot fi efectuate în monedă locală și în euro, național și internațional.

Soluțiile complexe oferite de Transfond au contribuit la dezvoltarea sectorului financiar autohton. Alte servicii furnizate de Transfond sunt serviciul de facturare electronică și serviciul de arhivare electronică.

Odată cu ieftinirea costurilor per plată, plățile instant devin cel mai ieftin serviciu de plăți de retail. Comisionul înregistrat pentru o astfel de plată a cunoscut o scădere de 11,8% în raport cu nivelul anterior și față de comisionul pentru OP. La momentul actual, alte 4 bănci sunt pe punctul de a introduce serviciul de plăți instant, această rețea aflându-se într-o continuă dezvoltare.

Plățile instant – serviciu dezvoltat de Transfond

Serviciul de plăți instant a fost dezvoltat de Transfond și a fost deja adoptat de mai multe bănci din România. Prin intermediul acestui serviciu, clienții băncilor care au aderat pot să efectueze transferuri instant, iar banii ajung în contul beneficiarului în doar câteva secunde. Trebuie menționat faptul că plata interbancară de retail individuală trebuie să aibă o valoare mai mică de 50.000 de lei. Transferul se efectuează în condiții de siguranță, iar băncile furnizează acest serviciu 24/7.

Primele bănci din România care au aderat la acest serviciu sunt Banca Transilvania și CEC Bank, însă în prezent clienții proprii a cinci instituții din comunitatea financiar-bancară pot efectua plăți instant. Cu avantajul de a plăti instant pentru bunuri și servicii sau de a face plăți către orice alt destinatar, acest serviciu de plăți constituie o soluție atât pentru consumatorii individuali, cât și pentru afaceri, mai ales în situațiile în care este necesară efectuarea urgentă a unor plăți.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.