Amenajare cabinet medical

Amenajarea cabinetului medical este cu siguranță o etapă importantă din cariera unui medic generalist sau medic de familie. Importanța acestui pas provine tocmai din faptul că medicul își va petrece acolo o mare parte din timp, dar și pentru că numeroși pacienți vor vizita în fiecare zi cabinetul medical, unde trebuie să beneficieze de confort sporit și de un cadru primitor.

Felul în care este amenajat cabinetul medical contribuie la crearea primei impresii, motiv pentru care medicii trebuie să acorde atenție deosebită felului în care aleg elementele care vor fi integrate în cabinetul respectiv, cu precădere celor care pot influența confortul pacientului. Astfel, în amenajarea unui cabinet medical se poate ține cont de următoarele criterii:

Prioritizarea confortului pacientului

Confortul pacientului trebuie prioritizat indiferent de specificul cabinetului medical. Cabinetul unui medic de familie va fi vizitat în fiecare zi de pacienți de toate vârstele, inclusiv copii. Din acest considerent, se vor alege echipamente medicale (precum canapeaua de examinare) potrivite pentru orice pacient. De exemplu, din oferta Tesa Medical, se pot alege canapele de examinare pliabile sau electrice, care pot fi ajustate în funcție de particularitățile fiecărui pacient;

Alegerea unui mobilier calitativ

În categoria de mobilier medical se încadrează nu numai canapeaua de examinare, indispensabilă într-un astfel de cabinet medical, ci și alte elemente ca masa pentru instrumentar și dulapurile pentru medicamente. Fiecare dintre acestea trebuie alese în funcție de criterii precum rezistența și calitatea, care vor asigura o investiție pe termen lung. Calitatea mobilierului reflectă dorința de a oferi pacienților un cadru plăcut chiar și atunci când se află la medic;

Amenajarea unei săli de așteptare confortabile

Felul în care este amenajată sala de așteptare poate fi asociat cu profesionalismul medicului, motiv pentru care acest pas nu trebuie să fie neglijat. Acesta este locul în care sunt primiți pacienții și în care petrec mai mult sau mai puțin timp până vor fi invitați în cabinetul medical propriu-zis. Sala de așteptare trebuie să fie un spațiu intim, dotat cu scaune de așteptare confortabile și eventual cu un colț de joacă pentru copii;

Păstrarea igienei

Igiena este un criteriu esențial care trebuie respectat în orice cabinet medical, indiferent de dimensiunea spațiului. Gradul de igienă trebuie să fie unul ridicat nu numai pentru a crea un cadru impecabil, ci și pentru a proteja sănătatea fiecărei persoane care trece pragul cabinetului, inclusiv a medicilor și asistentelor care lucrează acolo în fiecare zi.

Igienizarea se face prin curățenie și dezinfectare periodică, aceste două proceduri eliminând microorganismele patogene de pe suprafețe, inclusiv de pe suprafețele mai puțin vizibile. În oferta TesaMedical.ro pot fi găsite diverse produse pentru dezinfectare, inclusiv pentru mâini.

Prin urmare, dotarea cabinetului medical este simplificată prin prisma diversității de elemente destinate mediului spitalicesc, de la canapele de examinare, până la scaune confortabile pentru sala de așteptare. Tesa Medical reunește obiectele care nu pot lipsi dintr-un cabinet medical modern, mizând pe calitate, siguranță și igienă.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.