A fost lansată CIPRA, platformă informativă care vizează îmbunătățirea calității vieții

A fost lansată CIPRA (Centrul de Informare, Prevenire Risc și Analiză), platforma pe care românii o pot accesa ca să afle informații utile referitoare la calitatea vieții, cum ar fi studii și articole pe teme de interes ca sportul, alimentația, echilibrul etc. Obiectivul acestei platforme este de a influența în mod pozitiv stilul de viață al românilor, oferind sugestii și informații cu privire la obiceiurile zilnice care influențează în mod direct calitatea vieții.

România ocupă ultimul loc în clasamentul statelor membre UE privind calitatea vieții

Potrivit studiului Indicele de Progres Social” realizat în 2020, România ocupă ultimul loc în rândul statelor membre ale Uniunii Europene în ceea ce privește calitatea vieții și bunăstarea socială. Și în acest an, România a rămas pe ultimul loc în clasamentul statelor membre ale Uniunii Europene în cadrul aceluiași studiu, însă a urcat o poziție în clasamentul mondial (în anul 2020 ocupa poziția 45, iar anul acesta poziția 44).

Aceste rezultate au reflectat nevoia acută de conștientizare cu privire la calitatea vieții și factorii care o influențează, iar primul pas făcut de CIPRA a fost efectuarea unui studiu sociologic. Studiul a fost efectuat în luna octombrie a acestui an, în parteneriat cu Reveal Marketing Research, fiind o analiză asupra obiceiurilor care au impact asupra calității vieții. Studiul abordează teme precum somnul, alimentația, mișcarea, echilibrul între viața personală și viața profesională.

Calitatea vieții, influențată de alegerile personale zilnice

Potrivit lui Constantin Bratu, membru fondator al platformei CIPRA, pe lângă factorii externi care influențează calitatea vieții (schimbările climatice, contextul politic etc.), alegerile personale zilnice și deciziile individuale au un impact considerabil asupra stării de bine și implicit, asupra calității vieții.

Studiul poate fi accesat și descărcat de pe platforma CIPRA, secțiunea “Studii”. Printre altele, concluziile studiului arată care sunt:

  • principalii factori care determină calitatea vieții (familia și prietenii, starea de spirit, starea fizică, stima de sine);

  • cele mai importante aspecte ale vieții (o casă primitoare, nevoia de a dormi bine, nevoia de a avea un echilibru emoțional);

  • principalele aspecte de care sunt mulțumiți românii care au participat la studiu (igiena/curățenia din casă, casa în care locuiesc, alimentele pe care le consumă, siguranța personală, calitatea somnului).

Marius Luican, CEO Reveal Marketing Research, a declarat că rezultatele studiului intitulat “Obiceiurile cu risc crescut care au un impact direct asupra calității vieții românilor” reflectă pe de o parte riscurile percepute, iar pe de altă parte aspectele care pot fi îmbunătățite.

813 români au participat la studiul efectuat de CIPRA și Reveal Marketing Research

Studiul s-a derulat sub formă de chestionare autoaplicate online și a înregistrat un număr de 813 respondenți, utilizatori de internet cu vârste cuprinse între 18-65 de ani. Rezultatele integrale ale studiului sunt disponibile pe portalul CIPRA. Platforma își propune să promoveze un tip de comportament potrivit căruia deciziile din viața de zi cu zi să fie luate în baza unei informări riguroase în prealabil.

Portalul CIPRA pune la dispoziția românilor articole despre somn, alimentație, sport, echilibru și răsfăț cu moderație. Acestea au rolul de a informa publicul și de a influența procesul decizional în ceea ce privește alegerile zilnice care pot influența calitatea vieții și bunăstarea. Celor trei membri fondatori ai platformei li se alătură un grup de experți în domenii precum psihologie, fitness și nutriție.

StartingUP.ro

Articole pe aceeași temă

Previziuni economice pentru antreprenorii români în 2025

Anul 2025 aduce o serie de provocări și oportunități pentru antreprenorii din România. Conform prognozelor economice, se anticipează o creștere moderată a economiei, însă dezechilibrele fiscale și inflația ridicată rămân…

Citește

Tendințe economice în România: Previziuni pentru următorii 5 ani

Economia României se află într-un punct de cotitură, iar antreprenorii trebuie să fie pregătiți pentru schimbările din următorii ani. De la inflație și digitalizare până la sustenabilitate și investiții străine,…

Citește

Te-ar mai putea interesa

Previziuni economice pentru antreprenorii români în 2025

  • March 27, 2025
Previziuni economice pentru antreprenorii români în 2025

5 recomandări de extendere Wi-Fi pentru o conexiune stabilă și rapidă

  • March 26, 2025
5 recomandări de extendere Wi-Fi pentru o conexiune stabilă și rapidă

Automatizarea vânzărilor: Softuri și strategii pentru creșterea afacerii

  • March 26, 2025
Automatizarea vânzărilor: Softuri și strategii pentru creșterea afacerii

Cum să îți scalezi afacerea fără să pierzi controlul asupra proceselor

  • March 25, 2025
Cum să îți scalezi afacerea fără să pierzi controlul asupra proceselor

5 recomandări de switch-uri KVM pentru eficiență și control maxim

  • March 24, 2025
5 recomandări de switch-uri KVM pentru eficiență și control maxim

Psihologia consumatorului: Ce îi determină pe oameni să cumpere?

  • March 24, 2025
Psihologia consumatorului: Ce îi determină pe oameni să cumpere?