Licenseware

Licenseware este un startup românesc care dezvoltă soluții în direcția gestionării costurilor IT în companii, mai precis un ecosistem de aplicații pentru gestionarea licențelor software. Prin soluțiile oferite de Licenseware, companiile își pot reduce cheltuielile, iar procesul decizional poate fi eficientizat, întrucât companiile obțin un control mai mare asupra modului în care achiziționează și folosesc software pentru corporații. Noua rundă de investiții are o valoare de 500.000 de euro și vine la numai 6 luni după runda anterioară.

Soluțiile platformei vizează reducerea riscurilor asociate utilizării de software

Obiectivul platformei Licenseware este de a oferi soluții care să contribuie nu numai la reducerea costurilor asociate cu utilizarea software-ului pentru corporații, ci și la diminuarea riscurilor din această categorie.

Alex Cojocaru, cofondator și CEO al Licenseware, a făcut declarații în contextul noii runde de investiții, punând reușita pe baza eforturilor echipei și validării puternice a pieței. Înapoi în luna mai a acestui ani, startup-ul anunța că a primit o primă rundă de investiții în valoare de 120.000 de euro.

Potrivit reprezentantului companiei, această primă rundă a constituit sprijinul necesar pentru a atinge următoarea etapă a evoluției startup-ului, iar noua investiție va contribui la extinderea în alte piețe, precum SUA și Australia. Ideea a fost susținută și de Ciprian Grigore, CTO și co-fondator Licenseware, care a precizat că noua rundă de investiții va ajuta startup-ul să ducă mai departe IT Asset management-ul pentru companii și ceea ce poate să însemne aceeastă noțiune. Acesta a adăugat că Licenseware a apărut din pasiune pentru programare, tehnologie și gestionarea activelor IT.

Chris Allen, CSO și co-fondator Licenseware, a menționat despre noua rundă de investiții faptul că va ajuta echipa fondatoare și comunitatea specialiștilor în activele IT să accelereze în dezvoltarea și livrarea de soluții pentru gestionarea licențelor software.

Startup-ul Licenseware a participat la două acceleratoare

Licenseware a participat la două acceleratoare, mai precis la How To Web și StepFWD. Până acum, startup-ul românesc și-a concentrat activitatea pe dezvoltarea unui ecosistem de aplicații pentru administrarea licențelor software Oracle, iar pentru anul viitor compania are planuri mari.

Compania își propune să lanseze din luna ianuarie a anului viitor aplicații destinate utilizatorilor Microsoft, pentru a veni în sprijinul nevoilor dinamice de licențiere. În plus, soluțiile viitoare pe care Licenseware își propune să le dezvolte vor ajuta companiile să analizeze contractele de licențe software cu ajutorul unor aplicații bazate pe inteligența artificială.

Toate aceste soluții, dezvoltate de startup-ul local Licenseware, au scopul de a ajuta companiile în managementul costurilor IT, iar investițiile totale în acest proiect (prima și a doua rundă) se ridică la 620.000 de euro.

Startup-ul a informat că noua rundă de investiții a fost condusă de Early Game Ventures, cu participarea Fortech Investments. Divizia Fortech oferă finanțare și parteneriere antreprenorilor și startup-urilor pentru a le ajuta să își atingă obiectivele de business, iar Early Game Ventures este un fond de investiții cu capital de risc. Ambele au susținut Licenseware și în prima rundă de investiții.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.