Amazon Project Nessie

Introducere

Un articol recent publicat de The Verge a dezvăluit existența unui algoritm secret al Amazon, numit Project Nessie.

Project Nessie este încă în curs de dezvoltare, dar Amazon l-ar fi folosit deja pentru a schimba modul în care funcționează platforma marketplace. De exemplu, Amazon a folosit algoritmul pentru a modifica algoritmul de clasificare a produselor, ceea ce a dus la o creștere a vânzărilor propriilor produse

Ce este Project Nessie?

Project Nessie este un algoritm care a fost dezvoltat de Amazon pentru a analiza comportamentul vânzătorilor terți pe platforma sa. Algoritmul folosește o serie de factori, inclusiv istoricul vânzărilor, ratingurile și recenziile, pentru a determina care vânzători sunt cei mai competitivi.

Cum ar putea fi folosit Project Nessie?

Amazon ar putea folosi Project Nessie pentru a-și favoriza propriile produse și servicii pe platforma sa marketplace. De exemplu, Amazon ar putea folosi algoritmul pentru a poziționa produsele sale în partea de sus a listelor de rezultate de căutare sau pentru a le oferi un rating mai mare decât produselor concurenței.

Implicații antitrust

Utilizarea Project Nessie de către Amazon ar putea încălca legea antitrust. Legea antitrust interzice companiilor să folosească poziția lor dominantă pe piață pentru a-și elimina concurența.

Reacția FTC

Comisia Federală pentru Comerț (FTC) a deschis o anchetă antitrust asupra Amazon în 2021. Ancheta se concentrează pe o serie de practici ale Amazon, inclusiv modul în care compania își gestionează platforma de vânzări terțe.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.