ANAF
#image_title

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a demarat o serie de controale la companiile de transport la cerere și livrări de mâncare, precum Uber, Bolt, Tazz și Glovo. Zeci de mii de șoferi și curieri sunt verificați pentru evaziune fiscală.

Raportul ANAF

În raportul publicat de ANAF, se arată că controalele au fost efectuate în perioada 15 august – 15 septembrie 2023. În urma acestora, au fost identificate nereguli în ceea ce privește declararea veniturilor și plata taxelor.

Cele mai frecvente nereguli

Printre cele mai frecvente nereguli identificate de ANAF se numără:

  • Declararea veniturilor incomplete sau eronate;
  • Nedeclararea veniturilor;
  • Neplata taxelor datorate;
  • Utilizarea unor metode de plată ce nu permit identificarea contribuabilului.

Consecințe

În cazul în care vor fi găsite dovezi care să ateste evaziunea fiscală, șoferi și curieri vor fi sancționați de ANAF. Sancțiunile pot include amenzi, majorări de întârziere și chiar închisoare.

Impactul asupra industriei

Controalele ANAF ar putea avea un impact semnificativ asupra industriei de transport la cerere și livrări de mâncare. Aceste controale ar putea duce la o creștere a costurilor pentru companii, ceea ce ar putea fi transmis consumatorilor sub forma unor tarife mai mari.

Companiile de ridesharing și livrări de mâncare au cooperat cu autoritățile în cadrul controalelor ANAF, furnizând autorităților informații despre activitatea lor, inclusiv date despre șoferi și curieri.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.