Asociatia Brokerilor

Asociatia Brokerilor din Romania a facut un apel catre Guvernul Romaniei pentru a mentine sistemul actual de impozitare a veniturilor obtinute din tranzactiile pe piata de capital. In cadrul unei scrisori deschise adresate Guvernului, Asociatia Brokerilor a subliniat importanta pastrarii acestui sistem pentru a asigura stabilitatea si dezvoltarea pietei de capital din Romania.

In prezent, veniturile obtinute din tranzactiile pe piata de capital sunt impozitate cu o cota de 10%. Asociatia Brokerilor sustine ca acest nivel de impozitare este echitabil si sustine dezvoltarea pietei de capital, atragand investitori si incurajand tranzactiile pe aceasta piata.

Asociatia Brokerilor argumenteaza ca o crestere a impozitarii veniturilor din tranzactiile pe piata de capital ar putea avea efecte negative asupra pietei, descurajand investitorii si reducand lichiditatea. De asemenea, sustin ca o astfel de masura ar putea afecta competitivitatea Romaniei in contextul pietei de capital europene.

In scrisoarea deschisa, Asociatia Brokerilor a subliniat si importanta unei colaborari stranse intre autoritatile guvernamentale si industria pietei de capital pentru a promova dezvoltarea si transparenta pietei. De asemenea, au solicitat Guvernului sa ia in considerare opiniile si propunerile industriei in procesul de luare a deciziilor legate de impozitare.

In concluzie, Asociatia Brokerilor din Romania cere Guvernului mentinerea sistemului actual de impozitare a veniturilor obtinute din tranzactiile pe piata de capital, argumentand ca acesta sustine dezvoltarea pietei si atragerea investitorilor. De asemenea, solicita o colaborare stransa intre autoritatile guvernamentale si industria pietei de capital pentru a promova dezvoltarea si transparenta pietei.

Sistemul actual de impozitare a veniturilor din tranzactiile pe piata de capital

Asociatia Brokerilor sustine mentinerea sistemului actual de impozitare a veniturilor obtinute din tranzactiile pe piata de capital. Aceasta implica impozitarea cu o cota de 10% a veniturilor realizate din astfel de tranzactii. Asociatia considera ca acest nivel de impozitare este echitabil si sustine dezvoltarea pietei de capital din Romania.

Impactul unei cresteri a impozitarii

Asociatia Brokerilor a avertizat ca o crestere a impozitarii veniturilor din tranzactiile pe piata de capital ar putea avea efecte negative asupra pietei. Aceasta ar putea descuraja investitorii si ar putea reduce lichiditatea pietei. De asemenea, ar putea afecta competitivitatea Romaniei in contextul pietei de capital europene.

Colaborare intre autoritatile guvernamentale si industria pietei de capital

Asociatia Brokerilor a subliniat importanta unei colaborari stranse intre autoritatile guvernamentale si industria pietei de capital. Aceasta colaborare ar trebui sa promoveze dezvoltarea si transparenta pietei, iar autoritatile ar trebui sa ia in considerare opiniile si propunerile industriei in procesul de luare a deciziilor legate de impozitare.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.