Asociația românească TechAngels – investiții de aproape 6 milioane de euro în startup-uri tech

Membrii asociației TechAngels au investit în primele luni ale acestui an 5,8 milioane de euro în startup-uri de tehnologie. Investiția pe care asociația românească TechAngels a alocat-o în perioada ianuarie-septembrie este similară cu valoarea investiției alocate în anul 2019, anul de dinaintea pandemiei. Potrivit unui comunicat transmis de grupul de investitori individuali interesați să susțină startup-urile tech din România, valoarea investițiilor din trimestrul al treilea al anului 2021 are o valoare de până la 2,8 milioare de euro.

Potrivit datelor furnizate de asociația TechAngels, beneficiarii invesițiilor au fost startup-uri în runde follow on și startup-uri noi. La pitch-uri au luat parte mai bine de 94 de startup-uri, iar în trimestrul al treilea au avut loc întâlniri de pitch cu membrii asociației, la care au participat 31 de startup-uri.

În mare măsură, soluțiile propuse de startup-uri au fost adresate sectorului business, creșterii eficienței vânzărilor și simplificării unor activități din cadrul companiilor. Dintre soluțiile prezentate, un procent a fost dedicat soluțiilor de healthtech și fintech.

TechAngels – asociație de investitori privați cu peste 100 de membri

În 2021, numărul membrilor din asociația TechAngels a ajuns la 112, crescând cu 10%. Există un sincron între evoluția ecosistemului startup european și cel din România, iar studiile recente arată că Bucureștiul are o poziție fruntașă în ceea ce privește potențialul ca zonă emergentă, potrivit declarațiilor lui Mălin Ștefănescu, președinte al asociației TechAngels. În rândul orașelor care sunt favorabile pentru evoluția startup-urilor se numără Cluj, Timișoara și Iași, mai relatează președintele TechAngels România.

Mediul efervescent are potențialul de a atrage noi oportunități de finanțare, Mălin Ștefănescu sperând că ideile inovatoare ale fondatorilor să fie puse în practică și transformate în produse viabile. Membrii asociației își asumă rolul de mentori pentru parcurgerea mai rapidă a unor etape de învățare și dezvoltare pentru antreprenori.

TechAngels este o asociație de investitori privați orientată în 3 direcții: oferirea de sprijin, sfaturi și resurse pentru startup-uri, susținerea investitorilor care se îndreaptă către angel investing și extinderea rețelelor de colaborare la nivel regional.

Partenerii din ecosistem au organizat în anul 2021 mai multe proiecte de accelerare. La multe dintre acestea a participat și asociația TechAngels: How To Web, Commons Accel, Techcelerator. În cadrul finanțării pentru Metabeta, asociația a colaborat cu rețele de investitori de tip angel din mai multe orașe cu potențial. La programul Spotlight, asociația TechAngels contribuie cu 100.000 euro la premiul de 350.000 euro.

Mai mult de atât, asociația TechAngels colaborează cu rețele de investitori la nivel regional și european și cu universități din țară pentru a promova dezvoltarea ecosistemului startup. În luna septembrie, Camera de Comerț Româno-Franceză a acordat asociației TechAngels o distincție pentru activitatea sa. Asociația aparține mai multor grupuri de investitori privați, ceea ce extinde oportunitățile de colaborare.

Asociația TechAngels este formată din antreprenori și specialiști care activează în cadrul unor multinaționale și care au experiență pe piața națională și internațională în marketing, dezvoltarea de produse sau planificarea de business.

StartingUP.ro

Articole pe aceeași temă

Ghid de finanțare prin crowdfunding pentru antreprenori

Finanțarea unei idei de afaceri a devenit mai accesibilă în ultimii ani datorită platformelor de crowdfunding, care permit antreprenorilor să atragă sprijin financiar direct de la public. În România, dar…

Citește

Cele mai bune metode de a atrage investitori pentru startup-ul tău

Atracția investitorilor este esențială pentru dezvoltarea unui startup. Într-un mediu concurențial, un plan bine structurat și o strategie de prezentare convingătoare pot face diferența între succes și stagnare. Pentru a…

Citește

Te-ar mai putea interesa

Recomandări de camere pentru videoconferințe: Top 5 soluții pentru antreprenori în 2025

  • January 13, 2025
Recomandări de camere pentru videoconferințe: Top 5 soluții pentru antreprenori în 2025

Automatizarea proceselor de afaceri: Cum să economisești timp și bani

  • January 13, 2025
Automatizarea proceselor de afaceri: Cum să economisești timp și bani

5 automatizări de porți ideale pentru afacerea ta

  • January 10, 2025
5 automatizări de porți ideale pentru afacerea ta

Cum să îți pregătești afacerea pentru o eventuală recesiune economică

  • January 10, 2025
Cum să îți pregătești afacerea pentru o eventuală recesiune economică

Tendințe în e-commerce pentru 2025: Ce trebuie să știi dacă ai un magazin online

  • January 9, 2025
Tendințe în e-commerce pentru 2025: Ce trebuie să știi dacă ai un magazin online

5 recomandări de laptopuri pentru un an productiv

  • January 8, 2025
5 recomandări de laptopuri pentru un an productiv