Bursa de Valori Bucuresti

Ședința de joi a fost închisă de Bursa de Valori București (BVB) cu tranzacții a căror valoare a atins nivelul de 14,5 milioane de euro, adică 71,66 milioane de lei. BET-Plus a înregistrat o scădere de 0,84%. BET-Plus este indicele ce reflectă evoluția celor mai importante 37 acțiuni de la Bursă.

În scădere a fost și indicele blue-chip BET-XT, aferent celor mai lichide 25 de titluri, care a înregistrat un minus de 0,79%. Pierderi au existat și pe partea indicelui BET-FI, care a încheiat în scădere cu 0,55%.

Reperul de randament al fondurilor de investiții a încheiat ședința pe minus

Și situația indicelui BET-BK este similară în ceea ce privește felul în care a încheiat ședința de joi. Reperul de randament al fondurilor de investiții a cunoscut o scădere de 0,81%, iar o depreciere a existat și în cazul indicelui BET-NG. Acesta vizează evoluția celor zece companii energetice și de utilități, iar procentul de scădere înregistrat este de 0,60%.

Ședința a fost închisă în scădere și de indicele BET AeRO, care a scăzut cu 0,80%. În acest indice sunt cuprinse 20 de companii reprezentative de pe piața de profil (piața AeRO).

Fondul Proprietatea, cele mai tranzacționate acțiuni

Referitor la cele mai tranzacționate acțiuni pe Piața Reglementată, acestea sunt ale Fondului Proprietatea, în valoare de 38,08 milioane de lei. Următoarea poziție în clasamentul celor mai tranzacționate acțiuni o ocupă Banca Transilvania, ale cărei acțiuni au generat schimburi în valoare de 12,86 milioane de lei. Următoarele în clasament sunt titlurile OMV Petrom, cu valoare de 3,05 milioane de lei.

Acțiunile COS Târgoviște au cunoscut cea mai bună evoluție, datorită creșterii cu 7,14%. În același ritm se află și acțiunile Sinteza, care s-au apreciat cu 5,56% și cele ale Romcab, care au cunoscut o creștere de 3,67%.

La polul opus, cele mai mari scăderi au fost înregistrate de acțiunile Condmag, care s-au depreciat cu 6,67%, Mecanică Fină cu 5,84% și Rompetrol Rafinare cu 5,81%.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.