castiguri Uber

În București, meseria de taximetrist este încă una populară și profitabilă, cu venituri care pot ajunge la 6.000 de lei net pe lună, fără bacșiș, conform anunțurilor de angajare postate pe site-uri precum OLX. În timp ce salariul mediu în România este de aproximativ 4.000 de lei net pe lună, taximetriștii din București pot câștiga cu ușurință mai mult decât această sumă.

Potrivit unui anunț de angajare postat pe OLX, un taximetrist poate câștiga chiar și 300 de lei pe zi, fără a lua în calcul bacșișul. În plus, un alt anunț de angajare oferă un salariu lunar de 5.000 – 6.000 de lei pentru un șofer Bolt sau Uber cu atestat de transport persoane. Aceste venituri sunt cu mult peste salariul minim pe economie, care este de 2.300 de lei net pe lună în 2023.

Cu toate acestea, veniturile unui taximetrist pot varia în funcție de orele petrecute la muncă și de perioada anului. Potrivit unui articol de pe B1 TV, cel mai profitabil interval al unei zile pentru un taximetrist este între orele 06:00 și 09:00, în timp ce cel mai slab interval este între 11:00 și 15:00. În plus, în perioada sărbătorilor sau a evenimentelor importante din oraș, cum ar fi festivalurile sau meciurile de fotbal, taximetriștii pot câștiga mai mult decât de obicei.

Deși meseria de taximetrist poate fi profitabilă, aceasta vine și cu provocări. Taximetriștii trebuie să facă față traficului aglomerat din București și să se asigure că își mențin mașinile în stare bună de funcționare. De asemenea, trebuie să fie pregătiți să lucreze în orice condiții meteorologice și să facă față unor clienți dificili.

În concluzie, meseria de taximetrist poate fi una profitabilă în București, cu venituri care pot ajunge la 6.000 de lei net pe lună, fără bacșiș. Cu toate acestea, aceasta vine și cu provocări și necesită o pregătire adecvată și o atitudine pozitivă pentru a face față cerințelor clienților și ale traficului din oraș.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.