pret egld

Pe data de 13 iunie 2022, persoanele care dețin criptomonede au fost martore ale prăbușirii Bitcoin, care a scăzut sub 24.000 de dolari, ceea ce înseamnă că a atins nivelul minim din ultimele 18 luni. În raport cu prețul pe care îl avea la începutul anului, BTC a scazut cu 50%. De altfel, se observă cum mulți investitori renunță la criptomonede, fapt justificat de vânzarea mai amplă a activelor de risc.

BTC a ajuns la 23.741 de dolari pe 13 iunie 2022

La data menționată, în jurul orei prânzului, cea mai populară criptomonedă a scăzut până la 23.741 de dolari și 43 de cenți. În aceeași zi, platforma americană de creditare cripto Celsius a suspendat toate acțiunile cu monede virtuale pentru utilizatorii săi (retrageri, schimburi și transferuri).

Nu doar BTC s-a prăbușit. Și Ethereum a înegistrat scăderi, ajungând la cel mai mic preț din ianuarie 2021 până astăzi – 1.177 de dolari și 89 de cenți pe 13 iunie 2022, ora 12.

Comparativ cu valoarea pe care o avea la începutul anului, prețul ETH a scăzut cu 68% la această dată.

Nici în cazul Elrond situația nu stă prea bine. Criptomoneda românilor a rămas într-un trend descendent și a ajuns sub 40 de dolari, mai precis la 38 de dolari și 57 de cenți – cea mai mică valoare înregistrată de această criptomonedă din ianuarie 2021 până în prezent.

Prăbușirea în raport cu prețul de la începutul anului este de 84,4% în cazul criptomonedei românilor de la Elrond.

O altă criptomonedă care a scăzut luni este și Solana, înregistrând un preț de 26 de dolari și 5 cenți la momentul căderii. Comparativ cu valoarea de la începutul anului, această criptomonedă a scăzut cu 85% până la 13 iunie 2022.

Piața crypto a pierdut peste 200 de miliarde de dolari

În ultimele zile, mai bine de 200 de miliarde de dolari au fost șterse de pe piața crypto. În aceste condiții, capitalizarea pieței a scăzut sub 1 trilion de dolari pentru prima dată din ianuarie 2021, potrivit datelor furnizate de CoinMarketCap. În întreaga lume, există peste 4.000 de criptomonede, dar primele poziții din clasamentul celor mai importante monede sunt ocupate de Bitcoin și Ethereum, care au cea mai mare valoare de piață.
În noiembrie anul trecut, valoarea de piață a criptomonedelor atingea un nivel record de 2.900 de miliarde de dolari, dar anul acesta a venit cu o scădere continuă. În ultimele două luni, valoarea de piață a criptomonedelor a scăzut semnificativ, ca urmare a faptului că unii investitori au ales să renunțe la activele riscante, pe fondul creșterii inflației și a efectelor negative asupra creșterii economice pe care le-ar putea aduce majorarea dobânzilor de către băncile centrale.

Potrivit analistului Susannah Streeter, Bitcoin și Ether au de suferit în contextul creșterii inflației, când investitorii se îndepărteaza de activele riscante. Creșterea bruscă a prețurilor de consum la nivel global este una dintre preocupările principale ale investitorilor.

Binance a întrerupt temporar retragerile de bitcoin

Luni, la data prăbușirii celor mai importante criptomonede, platforma Binance anunța că întrerupe temporar retragerile de bitcoin. Motivul acestei întreruperi a fost o tranzacție care a generat un blocaj, iar fondatorul și directorul general al Binance, care este cea mai mare platformă de schimb de criptomonede la nivel global, a anunțat pe Twitter că problema va fi rezolvată în 30 de minute și că această întrerupere afectează doar rețeaua Bitcoin.
Potrivit CoinDesk, la momentul scrierii articolului, valoarea Bitcoin este de 22,668 dolari, iar prețul Ethereum 1,218 dolari.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.