card revolut

Cardul Revolut este, la ora actuală, unul dintre cele mai populare instrumente tehnologice utilizate de români, chiar dacă a intrat relativ recent pe piața de la noi, respectiv în 2018.
Click aici si creează cont Revolut în doar câteva minute.

Revolut emite carduri și pune la dispoziție o aplicație de administrare a banilor, dar nu este o bancă, așa cum ar putea părea la prima vedere. Revolut este un produs tehnologic lansat de o companie britanică în anul 2015, cu scopul de a oferi servicii de operare online unice. La nivel mondial, sunt peste 18 milioane de utilizatori Revolut.

Serviciile oferite de Revolut

Există o variantă Standard a cardului Revolut (gratuită), o variantă Plus (14,99 lei/lună), una Premium (29,99 lei/lună) și planul Metal (54,99 lei/luna). Varianta Standard pune la dispoziție un serviciu foarte util: transferul de bani în multiple monede locale, la un curs de schimb valutar avantajos. Cardul este utilizabil pentru transferuri în peste 150 de monede naționale, oriunde în lume.

Cardurile Revolut pot fi atât fizice, ce se livrează acasă, cât și virtuale, ce sunt configurate din aplicație. Orice cetățean român cu vârsta de cel puțin 18 ani își poate crea un cont doar cu numărul de telefon.

Din aplicația Revolut se pot efectua diverse operațiuni:
• transfer de bani în alte conturi, în țară și în străinătate, în orice monedă națională, la un curs de schimb valutar bun și fără comisioane suplimentare;
• banii se transferă direct de pe telefonul mobil;
• efectuarea de plăți online sigure și rapide pentru diverse produse și servicii;
• investiții pe piața externă de capital, prin cumpărarea de acțiuni ale unor companii mari, de pe cele mai importante burse de la nivel internațional;
• crearea de carduri virtuale de unică folosință care să fie utilizate pe site-uri interne sau externe

Click aici si creează cont Revolut în doar câteva minute.

Cum se tranzacționează criptomonede prin Revolut

Trebuie precizat faptul că Revolut nu oferă un portofel electronic. În același timp, nu se pot muta criptomonedele achiziționate pe o altă platformă sau într-un portofel digital cripto.

Înainte de a începe să tranzacționezi criptomonede pe Revolut, trebuie să-ți creezi un cont, procedură care nu durează mai mult de 5 minute. După validarea contului, ai posibilitatea să transferi o anumită sumă de pe un alt cont, prin transfer bancar.

În aplicația Revolut, vei intra în secțiunea „Criptomonedă” și vei selecta din listă moneda fiduciară pe care o preferi, precum și criptomoneda în care dorești să investești. Ca un exemplu, dacă dorești să achiziționezi Bitcoin, vei selecta Bitcoin, împreună cu suma pe care dorești să o cheltuiești, după care vei finaliza tranzacția.

Sunt percepute comisioane la tranzacțiile cripto?

În aceste moment, Revolut se află în țări din întreaga lume, printre care SUA, Japonia, Australia, Elveția, Marea Britanie, Spațiul Economic European etc. Sistemul de comisionare aplicat este pe bază de volum tranzacționat. În plus, Revolut mai adaugă o majorare de 2,5% la acest preț, ținând cont de volatilitate. Pentru clienții Premium sau Metal, taxa este de 1,5%. Acestea sunt singurele taxe practicate de Revolut, nefiind altele pentru tranzacționarea de criptomonede.

Cum intri în posesia unui card Revolut

Până la obținerea cardului Revolut, este necesară parcurgerea câtorva etape:
1. se creează contul prin verificarea identității online si se completează datele de identificare;
2. se alimentează contul cu o sumă minimă pentru a fi procesată comanda cardului fizic Revolut;
3. prin opțiunea top-up se încarcă respectivul cont cu suma minimă de 50 de lei;
4. se selectează metoda de livrare și se plătește taxa de 30 de lei pentru transport.

Taxe si comisioane ce se aplica in cazul cardului Revolut

Sunt câteva comisioane ce se aplică în cazul cardului Revolut:
• schimbul valutar – în timpul zilelor săptămânii, Revolut utilizează același schimb valutar cu cel folosit de bănci între ele, care este cel mai bun de pe piață. Cursul este comisionat în zilele lucrătoare ale săptămânii cu maximum 1%, în funcție de valuta aleasă. Toate planurile Revolut permit realizarea unui schimb valutar de minimum 5.000 de lei pe lună, după care se aplică un comision de utilizare rezonabilă a schimburilor, care este de 0,5% pentru cardurile Standard și Plus. În cazul Premium sau Metal nu există limită de utilizare rezonabilă a schimburilor;
• retrageri de la bancomat – în planul Standard, sunt retrageri fără comision, în limita a 5 retrageri sau 800 de lei pe lună de facturare, după care se aplică un comision de 2% din retragere, ce se supune unui comision minim de 5 lei per retragere;
• comision pentru transferurile către carduri – se calculează în timp real și se afișează în aplicație înainte de a confirma plata. Valoarea comisionului depinde de tranzacție (câți bani trimiți și unde);
• taxe pentru carduri Revolut de înlocuire (25 de lei per înlocuire), card personalizat (doar pentru utilizatorii Plus, Premium și Metal și se supune disponibilității de stocuri), card din ediția specială (prețul variază în funcție de ediție (se va aplica o taxă de livrare);
• taxa de livrare – variază în funcție de locul în care se trimite cardul.

Avantajele principale ale Revolut
• cursul de schimb este avantajos;
• transfer rapid în alte conturi;
• se pot crea carduri virtuale pentru plăți unice.

Dezavantajele principale ale Revolut
• se percepe taxă de transport pentru card;
• este impusă o limită destul de mică pentru retragerile gratuite de la bancomat.

Concluzie
Cardul Revolut este un produs modern, foarte util în ziua de astăzi, mai ales dacă obișnuiești să pleci din țară sau dacă optezi în special pentru cumpărăturile din mediul online. Cursul de schimb este unul avantajos, nu se aplică anumite comisioane, ca în cazul cardurilor clasice. Un alt mare avantaj este posibilitatea de a crea carduri virtuale, ce asigură o siguranță sporită plăților online.

Click aici si creează cont Revolut în doar câteva minute.

Sursa Foto: Revolut.com

close

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.