Cloud Hyperscale – rezultatul unui parteneriat între Google Cloud și Thales, ce va fi implementat în Franța

Google Cloud a anunțat un acord strategic cu gigantul tehnologic european Thales pentru a dezvolta o soluție de Cloud Hyperscale suveran în Franța. Companiile și organizațiile din sectorul public francez vor putea astfel să beneficieze de securitatea, puterea, suveranitatea și flexibilitatea tehnologiilor celor două companii de top.

Această soluție, Cloud Hyperscale, lansată de cei doi giganți mondiali, le va oferi atât organizațiilor din sectorul public, cât și companiilor din domeniul privat acces la servicii de Cloud Computing, respectând strategia națională în acest domeniu.

Ce avantaje aduc pentru francezi serviciile Cloud Hyperscale

Instituțiile publice și companiile franceze vor putea, așadar, să beneficieze de serviciile Cloud Hyperscale, cu următoarele caracteristici:

  • compania nou înființată, în acord cu legislația franceză, este deținută în majoritate de Thales;

  • funcționează pe o infrastructură separată de Google Cloud, având o rețea de servere găzduite de Franța și operate de noua companie;

  • serviciul clienți va fi gestionat de Franța;

  • infrastructura este dezvoltată în mod sustenabil;

  • îmbunătățire constantă a serviciilor prin actualizări de software sigure, garantate de Thales.

Potrivit site-ului oficial Thales (thalesgroup.com), Thomas Kurian, CEO Google Cloud a declarat despre acest parteneriat:

„Thales și Google Cloud au o viziune comună de a oferi cele mai inovatoare și de încredere soluții companiilor și organizațiilor din sectorul public din Franța. Abordarea noastră unică de a răspunde preocupărilor cetățenilor și structurilor guvernamentale franceze, inclusiv dezvoltarea unei noi companii, oferă garanția că organizațiile pot beneficia de avantajele folosirii Cloud fără a compromite securitatea, confidențialitatea și suveranitatea cerute de guvernul francez”.

Vicepreședintele executiv al departamentului Sisteme de comunicații și informații securizate din cadrul Thales a subliniat importanța proiectului:

„Pentru a ne adapta la nevoile diverse ale clienților noștri în ceea ce privește zona cloud, Thales oferă o gamă largă de opțiuni. Datorită acestei colaborări unice cu Google Cloud vom contribui la transformarea digitală a organizațiilor și industriilor care doresc să păstreze controlul și suveranitatea asupra datelor și clienților lor”.

Cine sunt Google Cloud și Thales

Google Cloud este un serviciu avansat de cloud computing prin care aplicațiilor li se permite să ruleze și să stocheze date în aceeași infrastructură scalabilă folosită de Google pentru toate aplicațiile sale. În Google Cloud Platform este oferit spațiu nelimitat, în care peste 100 de servicii specializate pot fi combinate în orice mod. Google permite crearea unui ecosistem de dispozitive, putere de calcul, spațiu și aplicații datorită cărora o afacere este mereu conectată la cele mai noi tehnologii. Practic, serviciile sau produsele de scalare nu vor mai fi o provocare, pentru că o parte din trafic va putea fi direcționat către cloud. Potrivit Google Cloud, serviciile sunt constant îmbunătățite, actualizate și completate cu inovații.

Cât despre Thales, este lider global în securitatea cibernetică de 4 decenii, investind în inovații digitale, conectivitate, big data, inteligență artificială, securitate cibernetică și calcul cuantic. Clienții săi sunt guverne, companii și organizații din mai multe domenii: apărare, aeronautică, transport, etc. În 2020, grupul Thales a înregistrat vânzări de 17 miliarde de euro.

În proiectul de față, acest gigant vine cu garanția necesară pentru a fi respectate condițiile de suveranitate ale Franței. Thales gestionează, în cadrul acestui acord cu Google Cloud, codurile de criptare, confidențialitatea identității și accesul, supraveghind riscurile sau amenințările cibernetice prin intermediul centrului de operațiuni specializat în securitate cibernetică.

StartingUP.ro

Articole pe aceeași temă

E-Factura, obligatorie pentru firmele din România de la 1 ianuarie 2024

În era digitalizării, România face pași importanți în modernizarea sistemelor sale administrative. Unul dintre acești pași este introducerea e-Facturii, un sistem care promite să schimbe modul în care antreprenorii și…

Citește

Suprataxă pe bănci: ce este, cum funcționează și cine o va plăti

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat recent introducerea unei suprataxe pe bănci, de 10% din profitul net. Măsura a fost criticată de sectorul bancar, care susține că va avea un…

Citește

Te-ar mai putea interesa

Strategii esențiale pentru gestionarea eficientă a echipelor în cadrul afacerilor din România

  • October 15, 2024
Strategii esențiale pentru gestionarea eficientă a echipelor în cadrul afacerilor din România

Impactul inteligenței artificiale asupra contabilității în România

  • October 14, 2024
Impactul inteligenței artificiale asupra contabilității în România

Idei de afaceri sustenabile pentru antreprenorii din România în 2024

  • October 11, 2024
Idei de afaceri sustenabile pentru antreprenorii din România în 2024

Antreprenor în România: Cum să lansezi un magazin online de succes

  • October 10, 2024
Antreprenor în România: Cum să lansezi un magazin online de succes

Rolul business-urilor de tip “family office” în dezvoltarea antreprenorială din România

  • October 9, 2024
Rolul business-urilor de tip “family office” în dezvoltarea antreprenorială din România

Știri economice 2024: Evoluția pieței de afaceri din România și oportunitățile de creștere

  • October 8, 2024
Știri economice 2024: Evoluția pieței de afaceri din România și oportunitățile de creștere