eBay

Gigantul eBay ia în considerare să se adapteze noii generații de e-commerce și vizează extinderea sa și către sectorul interesat de criptomonede. Având în vedere că mulți dintre clienții săi sunt atrași de monedele virtuale, eBay vrea să adauge opțiuni noi de plată pentru această plajă de clienți. În acest sens, piața de comerț electronic eBay va integra în curând plățile cripto. eBay nu se află la prima tentativă de acest fel, având experiențe similare și în 2021, dar și în 2014. De data aceasta însă, planurile sunt aproape de a fi puse în aplicare.

Generația Z și generația Millennials au convins eBay să cântărească decizia

eBay se află printre cele mai vechi platforme de comerț electronic din lume, iar printre proiectele sale pentru acest an și pentru cei care urmează este să devină platformă de bază pentru Millennials și pentru generația Z.

Într-un interviu acordat pentru The Street, CEO-ul companiei a declarat că eBay ia în considerare de ceva timp să integreze opțiunile de plată crypto și că anunțul oficial va fi făcut pe 10 martie.

Unul dintre motivele pentru care compania dorește să treacă la moduri noi de plată este că gestionează un volum de 85 de miliarde de dolari direct pe platforma, potrivit lui Jamie Iannone, CEO-ul eBay.

eBay a mai avut tentative să introducă aceste opțiuni de plată

Iannone a mai declarat că eBay și-a schimbat politica astfel încât să devină o platformă de comerț electronic unde să se poată vinde și cumpăra orice, indiferent că este vorba de un serviciu digital sau fizic.

Încă de anul trecut, compania a explorat integrarea de plăți Bitcoin și tranzacționarea NFT. Chiar și în 2014 eBay a încercat să integreze plățile BTC. În prezent, în ceea ce privește plățile crypto, planul este aproape de finalizare. Au fost luate în considerare popularitatea monedelor virtuale, aflată în creștere în ultimii ani, și faptul că ele devin din ce în ce mai ușor de acceptat de către mase, în toată lumea.

De fapt, acestea sunt motivele pentru care mai multe platforme online au adăugat opțiuni de plată crypto și tot cu scopul de a atrage generațiile Z și Millennials, aceștia din urmă fiind mai deschiși la folosirea criptomonedelor decât acum un an.

Conform unui studiu recent MasterCard realizat în mai bine de 18 țări, 67% dintre cei din generația Millennials sunt mai interesați față de anul precedent să utilizeze criptomonede. Mai mult, 40% dintre cei chestionați și-au manifestat intențiile de a utiliza monede digitale pentru cumpărături anul viitor.

Companii unde se poate plăți cu crypto

La momentul lansării Bitcoin, a apărut cu o „promisiune” și anume că va face o revoluție a plăților, prin posibilitatea de a transfera bani fără a fi nevoie de un intermediar (bancă). Între timp, s-au schimbat destul de multe lucruri pe această piață, în prezent fiind peste 11.000 de criptomonede și mai bine de 400 de schimburi crypto. În plus, aproximativ 145 dintre adulții americani dețin criptomonede, iar mulți alții vor să cumpere.

Printre companiile mari care acceptă criptomonede se numără:

Starbucks – compania are un acord cu o aplicație de plată (Bakkt) prin care se poate cumpăra cafea utilizând monede digitale;

Overstock.com – a început să accepte criptomonede (Bitcoin) încă din 2014 și acum colaborează cu Coinbase pentru a accepta plăți BTS pe website, lansând și o companie de investiții blockchain – Medici Ventures;

Travala.com – compania de turism online acceptă plăți cu diverse monede digitale. Are parteneriate cu Crypto.com Pay și Binance Pay oferindu-le posibilitatea clienților să-și plătească sejururile la hotel prin crypto;

PayPal – în SUA, utilizatorii PayPal pot să vândă și să cumpere crypto, dar și să facă diverse plăți;

CheapAir.com – acceptă plăți crypto încă din 2013, cu o gamă largă de monede digitale și stablecoins, printre care: Bitcoin, Ethereum, Gemini Dollar, Dogecoin sau USD Coin;

Echipa Dallas Mavericks – această echipă din NBA, deținută de miliardarul Mark Cuban, un împătimit al monedelor digitale, acceptă plăți crypto de mai bine de doi ani. Fanii își pot cumpăra bilete la meciurile echipei folosind Bitcoin, Ethereum și alte monede digitale populare.

Tot mai mulți oameni își primesc salariile în criptomonede

Unii dintre cei mai cunoscuți angajați care își iau salariile în crypto sunt fotbaliștii și politicienii, dar un studiu anunțat de cointelegraph.com arată că și oamenii simpli de la nivel global au început să-și primească o parte din veniturile lunare de la companiile pentru care lucrează în criptomonede.

În 2021, firma Deel ar fi publicat un raport în care a surprins tendința de creștere cu 10% de la o lună la alta a angajaților care își doresc să fie remunerați în cripto. Potrivit datelor ce au fost extrase din peste 150 de țări, se pare că Europa, America Latină, Africa și Orientul Mijlociu se află în fruntea clasamentului de regiuni în care oamenii își doresc salarii în criptomonede.

Majoritatea celor care își primesc salariile în crypto folosesc Bitcoin (63%), dar și altcoinsurile câștigă popularitate. Ether și USD Coin se află pe poziția a doua a salariilor crypto. Ele sunt urmate de Solana și Dash, cu câte 2%.

Plățile crypto, adoptate și în rândul IMM-urilor din lume

Pe lângă că sunt utilizate pentru salarii, plățile crypto au fost adoptate și în rândul Întreprinderilor Mici și Mijlocii din toată lumea. Potrivit unui studiu recent, 24% dintre IMM-uri au în plan să accepte plăți crypto, considerând că această decizie este vitală pentru dezvoltarea lor.

În ceea ce privește companiile mari, și aici se recunoaște faptul că monedele digitale reprezintă viitorul plăților. Specialiștii, care se bazează pe statistici internaționale, cred că într-un viitor apropiat criptomonedele vor fi integrate în orice formă de servicii financiare.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.