Decizia de a Renunța la Pachetele All-Inclusive

În contextul în care prețurile alimentelor au crescut semnificativ, hotelierii bulgari se gândesc serios să renunțe la serviciile all-inclusive de vara viitoare. Această decizie a fost influențată de faptul că astfel de servicii nu mai sunt considerate profitabile.

Decizia Hotelierilor Bulgari

Asociația Hotelurilor și Restaurantelor Bulgare din Varna a anunțat recent că un număr semnificativ de hotelieri intenționează să renunțe la serviciile all-inclusive. Această decizie vine în contextul în care prețurile alimentelor au crescut, făcând astfel de servicii mai puțin profitabile.

Opiniile Experților

Deși majoritatea hotelierilor bulgari sunt de părere că renunțarea la serviciile all-inclusive este o decizie înțeleaptă, experții din industria turismului au o opinie diferită. Ei susțin că pentru a rămâne competitivi pe piață, hotelierii ar trebui să păstreze această ofertă.

Rumen Draganov, directorul Institutului de Analiză și Evaluare a Turismului, a menționat că există o neînțelegere generală a conceptului de all-inclusive. El a subliniat că în țări precum Turcia, multe hoteluri adoptă strategia all-inclusive datorită poziționării lor izolate, în timp ce în Grecia, această strategie a fost respinsă în majoritatea locurilor.

Lupta Competitivă în Turism

Conform lui Draganov, turismul este o industrie extrem de competitivă. Succesul în această industrie depinde de calitatea serviciilor oferite și de recomandările clienților. Cu toate acestea, în ultimii ani, prețurile serviciilor all-inclusive au crescut semnificativ, ceea ce a determinat mulți hotelieri să reconsidere oferirea acestor servicii.

Alternativa la All-Inclusive

Ca alternativă la pachetele all-inclusive, mulți hotelieri bulgari au anunțat că vor oferi servicii care includ doar micul dejun sau micul dejun și cina. Această decizie vine ca răspuns la nevoile turiștilor care preferă să își petreacă timpul în afara complexului hotelier, mai ales în timpul prânzului.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.