majorare pensii

În discuțiile coaliției despre bugetul pe 2023 s-a stabilit că se vor majora atât salariul minim pe economie, cât și pensiile, a declarat liderul PSD Marcel Ciolacu, potrivit news.ro. Acesta a precizat totodată că, pentru prima oară de la Revoluție, bugetul va fi structurat pe programe, astfel încât să faciliteze atingerea obiectivelor de dezvoltare ale economiei și ale societății românești.

Marcel Ciolacu a afirmat că, în opinia lui, salariile ar trebui majorate chiar de la 1 ianuarie, deși reprezentanții IMM-urilor susțin această creștere, dar nu de la începutul anului 2023.

Majorările salariale vin ca reacție la tendințele de pe piața forței de muncă europene: ”Vedem ce se întâmplă şi în celelalte state europene, este o bătălie pe forţa de muncă. Trăim cu toţii în Uniunea Europeană şi există o migraţie a forţei de muncă. Fără să mărim salariul minim pe economie, migraţia va continua către alte zone. Deci trebuie să intervenim, nu putem doar să ne plângem că nu avem forţă de muncă sau să căutăm soluţii nu neapărat adecvate pentru a menţine forţa de muncă. Trebuie să intrăm într-o normalitate”, a adăugat preşedintele PSD.

Cu cât vor crește pensiile?

În legătură cu procentul de creștere a pensiilor, Marcel Ciolacu a răspuns, la întrebarea unui reporter, că nu s-a stabilit încă în coaliție: „Important este că am hotărât foarte clar că vor creşte şi salariul minim pe economie, că vor creşte şi pensiile. Sunt ferm convins, după anumite discuţii – şi nu vă ascund faptul că, chiar dacă nu am avut acele celebre coaliţii, asta nu a însemnat că împreună cu prim-ministrul şi responsabilii din Ministerul de Finanţe noi nu am avut întâlniri şi nu am discutat şi despre execuţia bugetară de anul acesta, discutăm şi despre următoarea rectificare bugetară şi de viitorul buget. În acest moment, este prima oară de la Revoluţie când bugetul va fi făcut pe programe, cred că este o dezvoltare şi a statului român, dar şi a viitoarei Românii pe care ne-o dorim. Câte procente sunt nu am stabilit încă în coaliţie, dar sunt ferm convins că vom stabili cât mai repede acest lucru”.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.