Innovation Labs

În urma celor două hackatoane care au avut loc în Cluj-Napoca și Timișoara, s-au calificat 25 de startup-uri tech pentru participarea la programul de pre-accelerare Innovation Labs. Cele două hackatoane s-au desfășurat în paralel și au adunat 59 de echipe, fiecare dintre acestea venind cu idei inovatoare pentru sectorul de business.

Săptămâna aceasta se vor desfășura alte trei hackatoane

Pentru 19 și 20 martie sunt programate alte trei hackatoane, în București, Iași și Sibiu, iar invitația este încă deschisă pentru mediul universitar. Programul se desfășoară în format hibrid, cu activități online și offline deopotrivă.

În urma selectării, echipele calificate să participe la program vor beneficia în următoarele cinci luni de mentorat și sprijin cu scopul de a reuși să își transforme ideile în MVP-uri, având totodată ocazia de a identifica oportunități de finanțare pentru startup-urile lor și de a obține vizibilitate media. Reprezentanții programului de pre-accelerare declară că participanții își vor putea forma un mod antreprenorial de gândire și vor deprinde o mulțime de termeni și concepte de business.

Tinerii participanți vor avea ocazia să cunoască mai bine mediul antreprenorial românesc, deoarece la activitățile din cadrul programului vor fi prezenți antreprenori de succes, care își vor împărtăși experiențele. Pentru a reuși să își dezvolte ideile și produsele, echipele din program au acces la tehnologii moderne și la oportunități prin care să reușească să se poziționeze eficient pe piață.

Programul se adresează studenților din toată România

Innovation Labs se adresează studenților înscriși la orice universitate din România, fiind un program implementat în cinci orașe: Cluj-Napoca și Timișoara, unde hackatoanele s-au desfășurat weekendul trecut, București, Iași și Sibiu, unde trei hackatoane vor avea loc simultan pe 19-20 martie.

Echipele au avut la dispoziție un minut pentru a își prezenta rapid ideea de afaceri în fața publicului și juriului, după care a urmat exprimarea votului. Juriul și publicul au ales ideile cu potențial și au selectat echipe pentru etapa de dezvoltare și mentorat rapid. Ulterior, 39 de echipe calificate au lucrat la perfecționarea unui prototip în raport cu ideea inițială și au primit îndrumare de la mentori și juriu.

La finalul hackatoanelor, echipele care trec mai departe vor începe o nouă etapă, în care vor interacționa periodic cu mentori și potențiali investitori, făcând astfel pași importanți în domeniul de inovare digitală și antreprenoriat. Echipele sunt împărțite în trei categorii, în funcție de experiența membrilor: echipe formate exclusiv din studenți, echipe spin-off din mediul universitar formare din cercetători și echipe formate din studenți și antreprenori cu experiență.

Startup-urile calificate au prezentat idei din verticalele de afaceri ale programului

Startup-urile care au fost selectate în urma hackatoanelor desfășurate la Cluj Napoca și Timișoara au prezentat idei aferente verticalelor de afaceri din cadrul programului, printre care:

  • blockchain;

  • securitate cibernetică;

  • digital health;

  • comerț digital;

  • lifestyle;

  • agriculture.

Demo Day va avea loc pe 26 iulie și va marca ziua în care echipele își vor prezenta prototipurile finale în fața juriului, publicului, reprezentanților mass-media și potențialilor investitori.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.