Innovation Labs: 25 de startup-uri tech au fost calificate în program după primele două hackatoane

În urma celor două hackatoane care au avut loc în Cluj-Napoca și Timișoara, s-au calificat 25 de startup-uri tech pentru participarea la programul de pre-accelerare Innovation Labs. Cele două hackatoane s-au desfășurat în paralel și au adunat 59 de echipe, fiecare dintre acestea venind cu idei inovatoare pentru sectorul de business.

Săptămâna aceasta se vor desfășura alte trei hackatoane

Pentru 19 și 20 martie sunt programate alte trei hackatoane, în București, Iași și Sibiu, iar invitația este încă deschisă pentru mediul universitar. Programul se desfășoară în format hibrid, cu activități online și offline deopotrivă.

În urma selectării, echipele calificate să participe la program vor beneficia în următoarele cinci luni de mentorat și sprijin cu scopul de a reuși să își transforme ideile în MVP-uri, având totodată ocazia de a identifica oportunități de finanțare pentru startup-urile lor și de a obține vizibilitate media. Reprezentanții programului de pre-accelerare declară că participanții își vor putea forma un mod antreprenorial de gândire și vor deprinde o mulțime de termeni și concepte de business.

Tinerii participanți vor avea ocazia să cunoască mai bine mediul antreprenorial românesc, deoarece la activitățile din cadrul programului vor fi prezenți antreprenori de succes, care își vor împărtăși experiențele. Pentru a reuși să își dezvolte ideile și produsele, echipele din program au acces la tehnologii moderne și la oportunități prin care să reușească să se poziționeze eficient pe piață.

Programul se adresează studenților din toată România

Innovation Labs se adresează studenților înscriși la orice universitate din România, fiind un program implementat în cinci orașe: Cluj-Napoca și Timișoara, unde hackatoanele s-au desfășurat weekendul trecut, București, Iași și Sibiu, unde trei hackatoane vor avea loc simultan pe 19-20 martie.

Echipele au avut la dispoziție un minut pentru a își prezenta rapid ideea de afaceri în fața publicului și juriului, după care a urmat exprimarea votului. Juriul și publicul au ales ideile cu potențial și au selectat echipe pentru etapa de dezvoltare și mentorat rapid. Ulterior, 39 de echipe calificate au lucrat la perfecționarea unui prototip în raport cu ideea inițială și au primit îndrumare de la mentori și juriu.

La finalul hackatoanelor, echipele care trec mai departe vor începe o nouă etapă, în care vor interacționa periodic cu mentori și potențiali investitori, făcând astfel pași importanți în domeniul de inovare digitală și antreprenoriat. Echipele sunt împărțite în trei categorii, în funcție de experiența membrilor: echipe formate exclusiv din studenți, echipe spin-off din mediul universitar formare din cercetători și echipe formate din studenți și antreprenori cu experiență.

Startup-urile calificate au prezentat idei din verticalele de afaceri ale programului

Startup-urile care au fost selectate în urma hackatoanelor desfășurate la Cluj Napoca și Timișoara au prezentat idei aferente verticalelor de afaceri din cadrul programului, printre care:

  • blockchain;

  • securitate cibernetică;

  • digital health;

  • comerț digital;

  • lifestyle;

  • agriculture.

Demo Day va avea loc pe 26 iulie și va marca ziua în care echipele își vor prezenta prototipurile finale în fața juriului, publicului, reprezentanților mass-media și potențialilor investitori.

StartingUP.ro

Articole pe aceeași temă

Piața muncii în România în 2025: tendințe și riscuri pentru antreprenori

Piața muncii din România traversează o perioadă de transformări accelerate, influențate de factori economici globali, digitalizare și schimbările legislative interne. Conform celor mai recente știri economice, publicate pe platforme precum…

Citește

România vs. alte țări din UE: Cum se dezvoltă economia în 2025

Economia României continuă să se dezvolte într-un ritm alert în 2025, marcând o creștere mai rapidă decât media Uniunii Europene. În timp ce statele din zona euro se confruntă cu…

Citește

Te-ar mai putea interesa

5 recomandări de imprimante laser color pentru birouri moderne și utilizatori exigenți

  • April 25, 2025
5 recomandări de imprimante laser color pentru birouri moderne și utilizatori exigenți

5 idei de afaceri verzi care pot atrage finanțare în 2025

  • April 25, 2025
5 idei de afaceri verzi care pot atrage finanțare în 2025

Cum ar trebui să arate un site pentru antreprenori în 2025: design, conținut, funcționalitate

  • April 24, 2025
Cum ar trebui să arate un site pentru antreprenori în 2025: design, conținut, funcționalitate

6 recomandări de cărți pentru antreprenori și viitori lideri

  • April 23, 2025
6 recomandări de cărți pentru antreprenori și viitori lideri

Cele mai promițătoare idei de afaceri pentru antreprenorii tineri

  • April 23, 2025
Cele mai promițătoare idei de afaceri pentru antreprenorii tineri

5 recomandări de mini PC-uri performante și compacte pentru birou sau acasă

  • April 22, 2025
5 recomandări de mini PC-uri performante și compacte pentru birou sau acasă