Înscrieri deschise la mai multe programe și acceleratoare pentru startup-uri

Consolidarea unei afaceri implică resurse financiare, iar accesul la finanțare poate fi simplificat prin participarea la un program de accelerare. În cadrul unui astfel de program, startup-urile nu numai că au ocazia de a beneficia de cunoștințele unor experți în mediul de afaceri, dar pot obține și finanțări, adică fonduri prin care să își pună în aplicare sau să își dezvolte ideile de afaceri. Pentru anul 2022, există câteva programe care au lansat deja înscrierile.

Techcelerator, NEXT Fintech – program pentru startup-uri fintech și SaaS

Lansat de Techcelerator, programul Next Fintech se adresează startup-urilor fintech și SaaS, care vor putea beneficia de mentorat și de oportunitatea de a atrage finanțări, precum și de a încheia parteneriate comerciale. Soluțiile prezentate de startup-urile participante trebuie să îndeplinească două criterii: să aibă o nevoie validată pe piață și să aibă potențial de extindere rapidă pe piețele internaționale.

Perioada de desfășurare a programului este 25 ianuarie – 25 martie 2022, iar înscrierile sunt deschise până pe 20 ianuarie. Startup-urile care doresc să participe la NEXT Fintech și să beneficieze de mentorat și de alte oportunități de dezvoltare se pot înscrie aici.

Commons Accel – program pentru dezvoltarea startup-urilor regionale

Lansat în 2019, programul de accelerare Commons Accel oferă startup-urilor ocazia de a beneficia de workshopuri, training, mentorat și posibilitatea de a atrage investiții. Echipa Commons Accel este formată din experți din mediul business, care vor oferi sprijin și mentorat startup-urilor participante.

Până în prezent, programul de accelerare a pregătit peste 150 de antreprenori, iar mai mult de 15 startup-uri au beneficiat de investiții. Începând cu data de 17 decembrie s-au deschis înscrierile pentru cohorta cu numărul 6, iar startup-urile interesate se pot înscrie aici.

F&B Business Accelerator – program de accelerare pentru startup-urile axate pe producție

Program dedicat startup-urilor axate pe producție, F&B Business Accelerator adaugă două verticale noi anul acesta, anume servicii și tehnologie. Printre altele, participanții trebuie să cunoască piața potențială și modul în care ar trebui să își organizeze distribuția. Startup-urile vor beneficia de workshopuri în cadrul cărora vor afla mai multe despre oportunitățile pe care piețele externe le reprezintă pentru sectorul local de producție.

Anul acesta, Macromex se alătură programului și oferă ocazia unui startup să își adauge produsul în oferta națională astfel încât să primească recenzii de la cumpărători. La finalul programului, se organizează un pitch de finanțare la care iau parte câteva dintre cele mai importante fonduri de investiții, precum și investitori de tip angel, astfel încât startup-urile care încheie programul să aibă ocazia de a atrage finanțare. Înscrierile sunt deschise până la data de 20 februarie 2022, iar mai multe detalii despre programele de accelerare pot fi găsite aici.

Nextcelerator – program pentru startup-urile agritech

Acceleratorul digital Nextcelerator se adresează startup-urilor tech aflate la început de drum și oferă sprijin în sporirea vitezei inovației în sectorul agricol din Europa Centrală și de Est, fiind lansat de Agricover în colaborare cu SeedBlink și Microsoft. Programul de accelerare este dedicat antreprenorilor care activează în sectorul agritech și au un MVP (produs minim viabil) deja testat și totodată planuri de scalare internațională.

Startup-urile participante vor putea beneficia de mentorat, cursuri de formare și vor avea oportunitatea de a lega conexiuni cu profesioniști din domeniul agriculturii. Obiectivul programului Nextcelerator este să crească potențialul startup-urilor și antreprenorilor din sectorul vizat de a genera venituri durabile și de a avea acces la parteneri de investiții. Săptămânal, vor avea loc patru sesiuni de mentorat individual, în cadrul cărora se vor aborda teme de interes pentru antreprenori. Înscrierile, deschise până pe 11 februarie, se fac aici.

Launch by How to Web – program pentru tranziția de la produs la startup

Programul Launch oferă acces gratuit la toate resursele necesare pentru a face trecerea de la un produs la un startup de succes. Membrii pot beneficia de sesiuni individuale cu experți și de activități de grup în scopul depășirii obstacolelor din procesul de dezvoltare a afacerii. Cu alte cuvinte, startup-urile și antreprenorii sunt îndrumați astfel încât să reușească să obțină finanțare și beneficiază într-un singur loc de experiență, capital, proiecte pilot etc. Aplicațiile se depun prin acest formular.

Acestea sunt câteva dintre programele și acceleratoarele adresate startup-urilor care activează în diverse industrii. Afacerile la început de drum pot beneficia de mentorat de la profesioniști și de oportunități de finanțare prin cadrul unor programe la care s-au lansat deja perioadele de înscrieri.

StartingUP.ro

Articole pe aceeași temă

Antreprenor în România: Cum să lansezi un magazin online de succes

Lansarea unui magazin online poate fi o oportunitate excelentă pentru antreprenorii din România care doresc să profite de creșterea comerțului electronic. În 2024, piața e-commerce continuă să se dezvolte rapid,…

Citește

Idei de afaceri inovatoare pentru antreprenori în România în 2024

În 2024, antreprenorii din România au la dispoziție o gamă variată de idei de afaceri care se aliniază cu tendințele globale și cerințele pieței locale. Cu un mediu de afaceri…

Citește

Te-ar mai putea interesa

Strategii esențiale pentru gestionarea eficientă a echipelor în cadrul afacerilor din România

  • October 15, 2024
Strategii esențiale pentru gestionarea eficientă a echipelor în cadrul afacerilor din România

Impactul inteligenței artificiale asupra contabilității în România

  • October 14, 2024
Impactul inteligenței artificiale asupra contabilității în România

Idei de afaceri sustenabile pentru antreprenorii din România în 2024

  • October 11, 2024
Idei de afaceri sustenabile pentru antreprenorii din România în 2024

Antreprenor în România: Cum să lansezi un magazin online de succes

  • October 10, 2024
Antreprenor în România: Cum să lansezi un magazin online de succes

Rolul business-urilor de tip “family office” în dezvoltarea antreprenorială din România

  • October 9, 2024
Rolul business-urilor de tip “family office” în dezvoltarea antreprenorială din România

Știri economice 2024: Evoluția pieței de afaceri din România și oportunitățile de creștere

  • October 8, 2024
Știri economice 2024: Evoluția pieței de afaceri din România și oportunitățile de creștere