eliminare facilități fiscale 1 septembrie 2023

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat că începând cu 1 septembrie 2023, unele facilități fiscale vor fi eliminate. Acestea includ scutirea de impozit pe profit pentru companiile care au investit în anumite sectoare și reducerea TVA-ului pentru unele produse.

Eliminarea scutirii de impozit pe profit va afecta în special companiile care activează în sectorul energetic și al telecomunicațiilor. Acestea au beneficiat de această facilitate fiscală în ultimii ani, dar guvernul consideră că aceasta nu mai este necesară și că eliminarea ei va aduce venituri suplimentare la bugetul de stat.

De asemenea, reducerea TVA-ului pentru unele produse va fi eliminată. Aceasta a fost o măsură temporară introdusă în timpul crizei economice din 2020, dar guvernul consideră că nu mai este necesară și că eliminarea ei va aduce venituri suplimentare la bugetul de stat.

Aceste măsuri au fost luate în contextul eforturilor guvernului de a reduce deficitul bugetar și de a crește veniturile la bugetul de stat. În ultimii ani, deficitul bugetar a crescut semnificativ, iar guvernul a fost nevoit să ia măsuri pentru a-l reduce.

Eliminarea acestor facilități fiscale va avea un impact negativ asupra companiilor care beneficiază de ele, dar guvernul consideră că este necesară pentru a asigura echilibrul bugetar și pentru a reduce deficitul bugetar.

În concluzie, eliminarea unor facilități fiscale de la 1 septembrie va avea un impact negativ asupra companiilor care beneficiază de ele, dar este necesară pentru a asigura echilibrul bugetar și pentru a reduce deficitul bugetar.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.