Facilități fiscale 2023

Marcel Ciolacu, premierul României, a declarat luni, 3 iulie, că nu se vor elimina facilitățile fiscale pentru sectorul IT, contrar unor zvonuri apărute în spațiul public. În ceea ce privește construcțiile și agricultura, Ciolacu a anunțat că se va stabili un calendar pentru plata asigurărilor de sănătate împreună cu principalii actori din domeniu.

Facilități fiscale în construcții și agricultură

În cadrul unei conferințe de presă, Marcel Ciolacu a menționat că există facilități fiscale în construcții și agricultură în funcție de venit, care a fost până la 40.000 de lei și care acum este până la 10.000 de lei. În acest caz, premierul a anunțat că se va lua o decizie cu actorii din domenii, pentru că avem un jalon trecut în PNRR, pe care dacă nu îl îndeplinim pierdem bani și pierdem reforme și care spune că treptat până în 2026 să scoatem aceste facilități.

Analiză de ansamblu

Marcel Ciolacu a precizat că a solicitat o analiză de ansamblu pe tot acest lanț, lucru care o să încearcă să îl prezinte ministrul Finanțelor. „Am avut deja o primă întâlnire cu ministrul Finanțelor, împreună cu fostul premier Nicolae Ciucă cu fostul ministru al Finanțelor. Nu vom lua nicio decizie până când nu vorbim cu marii actori din fiecare domeniu”, a dat Ciolacu asigurări.

Concluzii

În concluzie, Marcel Ciolacu a anunțat că nu se vor elimina facilitățile fiscale pentru sectorul IT, dar că se va lua o decizie cu actorii din domenii în ceea ce privește construcțiile și agricultura. Premierul a subliniat că nu se va lua nicio decizie până când nu se vorbește cu marii actori din fiecare domeniu și că a solicitat o analiză de ansamblu pe tot acest lanț.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.