Commons Accel

Commons Accel a demarat înscrierile pentru cohorta 6 a programului de accelerare. Sunt așteptate să se înscrie startup-uri care au soluții sustenabile și inovatoare, ce vor putea obține posibile investiții de capital de risc.

Data limită până la care antreprenorii se pot înscrie este 28 februarie 2022 și o pot face pe site-ul Commons Accel.

Ce este Commons Accel

Commons Accel este un program de accelerare de 3 luni, care le oferă antreprenorilor aflați la început de drum curricula si mentorii de care au nevoie, precum și suportul și cadrul potrivit sau serviciile esențiale astfel încât să-și dezvolte afacerea și să ajungă la obiectivele pe care și le-au propus în business, indiferent de natura lor – investiții, internaționalizare, scalare start-up, comercializare.

Acest program este bazat pe un model de învățare inovativ, în care participanții beneficiază de 75 de ore de training și workshop-uri în funcție de tipul soluției sau de grup. În tot acest timp, au acces la o rețea de experți și sprijin pentru promovarea afacerii sau comercializare, precum și de un spațiu de birouri Commons.

Acceleratorul se încheie cu un Demo Day, în cadrul căruia fondatorii prezintă ideile de start-up în fața investitorilor și a unei comunități.

Servicii diversificate

Cei de la Commons au diversificat oferta de soluții, ca urmare a cererilor din ecosistemul românesc. Astfel, acum sunt incluse și startup-uri ce nu au o componentă tech. Totuși, unul dintre cele mai importante criterii este impactul, alături de sustenabilitate.

Toate soluțiile din educație, dezvoltare sustenabilă a orașelor sau a comunității, în care sunt incluse proptech, mobilitate, energie verde, dar și alte arii de business responsabil se pretează pentru accelerator.

Programul este susținut de organizații importante

Commons Accel se reinventează de la o ediție la alta. Până acum, a adunat 5 cohorte, care au numărat peste 150 de participanți. Peste 20 de startup-uri au primit investiții sau alte forme de finanțare, iar peste 30 au demonstrat creștere sustenabilă. Programul se bucură de susținerea unor organizații importante care contribuie la dezvoltarea ecosistemului în România: Techangels, Paypoint, GapMinder, Roca X sau SeedBlink.

Samuel Haret, membru al echipei executive Commons Accel crede că în România există potențial, dar acesta nu este pe deplin valorificat. „Zona de Venture Capital a crescut mult în ultima perioadă, iar numărul de investiții la fel. E încă mult loc de creștere pe ambele direcții, dar ecosistemul are nevoie de cât mai multe startup-uri pregătite, iar aceasta este misiunea noastră: să pregătim accelerat inovatorii de astăzi să devină startup-urile globale de mâine”, a spus acesta.

În cadrul Demo Day din cohorta #5, Ulpia a beneficiat de o investiție de 265.000 euro de la Cleverage, Growceanu, dar și din partea fondatorului Commons Accel.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.