vânzarea cărților vechi

Lectura este și probabil că va rămâne unul dintre hobby-urile preferate de oameni de toate vârstele. Ce se întâmplă, însă, atunci când multe dintre cărțile din biblioteca personală nu mai sunt de folos? Un exemplu foarte bun îl constituie cărțile vechi, precum cele cu tematică istorică sau religioasă, care nu se numără neapărat printre interesele actuale ale cititorului modern. O soluție foarte bună o reprezintă vânzarea acestora!

Cum poți vinde cărțile vechi din bibliotecă?

În prezent, vânzarea cărților vechi și a volumelor de colecție pare tot mai dificilă. Pe măsură ce popularitatea cărților în format electronic se află în creștere, dorința cititorilor de a cumpăra volume în format fizic scade, mai ales când vine vorba despre carte veche. Totuși, există o soluție rapidă pentru cei care au acasă multe astfel de cărți, iar aceea e vânzarea la anticariat.

Pentru că anunțurile “cumpăr cărți vechi” sunt din ce în ce mai rare și găsirea unor cumpărători interesați ar dura mult timp, oamenii care dețin cărți foarte vechi pot să vândă rapid la anticariat. Procesul este simplu și se desfășoară la domiciliul vânzătorului, care nu trebuie să se deplaseze la anticariat sau să plătească pentru evaluarea cărților.

Ce fel de cărți vechi pot fi vândute la anticariat?

Anticariatele moderne oferă cititorilor libertate în ceea ce privește genul cărților vândute. În bibliotecile pasionaților de lectură se poate găsi o varietate impresionantă de cărți vechi, adesea căutate de colecționari. Un exemplu foarte frecvent îl constituie cărțile cu tematică istorică, documentele istorice și manuscrisele. Jean Froissart și Anna Comnena sunt câteva nume de referință în domeniul operelor istorice, la fel și faimoșii cronicari moldoveni. Operele scrise de ei și de alți autori cunoscuți pot valora mult, mai ales dacă e vorba despre ediții rare.

Alte tipuri de cărți vechi pe care oricine le poate vinde la Anticariat-Carti.com sunt bibliile și alte publicații cu tematică religioasă. Acestea sunt simbolice pentru literatură, iar cele cu vechime semnificativă pot avea o valoare pe măsură. La acestea se alătura romanele clasice și operele care au pus bazele unor genuri literare și au devenit emblematice în literatura universală. Aici pot fi încadrate cu ușurință operele lui Shakespeare sau cele ale romancierului Defoe.

Lucrările filozofice, dicționarele de limbi străine, enciclopediile ilustrate și cărțile cu autograf se numără la rândul lor printre tipurile de cărți ce pot fi vândute cu ușurință la anticariat, indiferent de anul de publicare. Vânzarea dicționarelor sau a cursurilor de limbi străine este o idee inspirată pentru cei care învață o limbă și preferă să achiziționeze versiuni actualizate ale dicționarelor sau cărților respective.

Cum se desfășoară procesul de vânzare?

Procesul de vânzare începe prin contactarea anticariatului. Ulterior, anticarii și vânzătorul stabilesc împreună data și ora pentru preluarea și evaluarea cărților, ce sunt ridicate de la domiciliul persoanei interesate să vândă. Cât despre plată, aceasta se efectuează pe loc.

Prin urmare, vânzarea cărților vechi în era digitală se poate face rapid. Anticariatul ușurează acest proces și pune la dispoziția oamenilor posibilitatea de a obține un venit suplimentar din vânzarea celor mai vechi volume de pe rafturile bibliotecii de acasă.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.