Piața crypto este marcată din nou de fluctuații. Pierderi de 10% pentru cele mai importante criptomonede

În ultimele zile, pare că piața criptomonedelor este marcată de noi scăderi. Cele mai mari criptomonede, Bitcoin și Ethereum, au înregistrat pierderi destul de mari, dar există și monede virtuale a căror valoare a crescut, cum ar fi Bitgert. Contrar așteptărilor celor mai mulți dintre investitori, prețul BTC s-a situat zilele trecute sub pragul de de 40.000 de dolari.

Bitgert ar putea deveni un concurent pentru cele mai mari criptomonede

La momentul scrierii acestui articol, prețul BTC este de 41,535 dolari. În cazul Ethereum, prețul este de 2,716 dolari, potrivit CoinMarketCap, care indică o scădere în prețul celor două criptomonede în raport cu ultimele 7 zile. Chiar dacă în ultimele zile BTC a scăzut cu până 10%, criptomoneda are șanse mari să se recupereze rapid în urma declinului, ceea ce s-a mai întâmplat și în trecut.

A existat o scădere și în prețul Ethereum, a doua cea mai mare criptomonedă după Bitcoin. Scăderea înregistrată de ETH ar putea fi pusă și pe baza taxei mari la gaz – unitatea care măsoară cantitatea de efort de calcul de care este nevoie pentru efectuarea operațiunilor specifice în rețeaua Ethereum – care face criptomoneda să devină mai puțin atractivă pentru unii investitori.

Totuși, odată cu modernizarea și optimizarea Ethereum, dar și prin reducerea taxei la gaz, ETH va putea să concureze cu Bitgert, care se află acum în atenția entuziaștilor crypto datorită taxei de gaz a cărei valoare este aproape 0 – cea mai scăzută valoare care a fost înregistrată vreodată în industria criptomonedelor, Bitgert BRC20 fiind primul blockchain cu o taxă de gaz de $0.0000000000001.

Incertitudinea creată de tensiunile geopolitice alimentează fluctuațiile pe piața crypto

La momentul actual, există un nivel ridicat de aversiune față de risc pe piața crypto. Acest lucru poate fi justificat de tensiunile geopolitice, războiul dintre Rusia și Ucraina provocând incertitudine, așa cum subliniază și Radu Puiu, analist XTB. Potrivit acestuia, intrările noi de investiții în fonduri crypto au crescut săptămâna trecută, deși în Europa s-au înregistrat fluxuri de ieșire.

Chiar dacă oficiali ai Rusiei și Ucrainei s-au întâlnit pentru negocieri, tensiunile continuă să persiste. După cum arată indicatorul Bitcoin Fear&Greed, sentimentul de pe piața monedelor digitale se situează acum în zona de frică extremă”. Volatilitatea de la început de an a celei mai mari criptomonede poate fi motivată de faptul că același indicator a localizat sentimentul pe piața monedelor digitale în zona “fricii” în ultimele trei luni.

În Europa, investitorii au fost mult mai prudenți referitor la criptoactive în ultima perioadă, ceea ce a dus la înregistratea unor fluxuri negative de numerar. Pe de altă parte, în America de Nord și America Latină au fost raportate intrări de peste 151 de milioane de dolari, ceea ce reflectă interesul crescut al investitorilor față de plasarea fondurilor în criptomonede. BTC este în continuare criptomoneda care se bucură de cel mai mare interes pe piață.

Abordarea SUA cu privire la criptomonede atrage atenția investitorilor

Se pare că Joe Biden, președintele SUA, va semna în curând un ordin executiv cu privire la strategia americană referitor la criptomonede. La rândul lor, câțiva oficiali europeni s-au arătat deschiși cu privire la adoptarea unor reglementări pentru spațiul crypto, mai ales în contextul în care multe voci afirmă că Rusia poate să evite sancțiunile Occidentului prin prisma utilizării monedelor digitale. Deci, este posibil ca tensiunile geopolitice aflate în curs să reprezinte un moment cheie pentru introducerea unor reglementări în materie de monede digitale.

Pe lângă posibila semnare a unui ordin executiv privitor la strategia guvernului american pentru criptomonede, se vorbește și despre posibilitatea ca directiva să menționeze adoptarea unei monede digitale emisă de banca centrală a Americii, dar nu există încă o poziție fermă în raport cu această inițiativă, fiind o chestiune încă discutată de Rezerva Federală.

Încă de la lansarea lor, la baza criptomonedelor s-a aflat ideea de descentralizare, iar unii entuziaști crypto sunt de părere că introducerea unui set de reglementări în acest sens ar contrazice scopul pentru care au fost create criptomonedele. Totuși, ideea de reglementare aduce și avantaje investitorilor, întrucât ar putea să ofere protecție împotriva potențialelor acțiuni frauduloase.

Mai multe țări se arată deschise față de ecosistemul criptomonedelor. Un exemplu concret îl constituie Lugano, oraș din Elveția unde locuitorii pot să își plătească taxele cu Tether, monedă digitală. Astfel de inițiative pot conduce la adoptarea în viața de zi cu zi la utilizarea acestor monede.

StartingUP.ro

Articole pe aceeași temă

Avantajele utilizării criptomonedelor în afaceri: Tranzacții mai sigure și costuri reduse

În contextul transformării digitale și a globalizării, criptomonedele au început să câștige o popularitate tot mai mare în mediul de afaceri. Această tehnologie promite o abordare inovatoare pentru tranzacții, oferind…

Citește

Utilizarea tehnologiei blockchain în afacerile din România: oportunități și provocări

Blockchain, cunoscut inițial pentru criptomonede precum Bitcoin, oferă mult mai multe aplicații decât simplele tranzacții financiare. Această tehnologie promite să revoluționeze modul în care afacerile gestionează datele și procesele, oferind…

Citește

Te-ar mai putea interesa

Metode de promovare eficiente pentru startup-uri în mediul digital

  • December 10, 2024
Metode de promovare eficiente pentru startup-uri în mediul digital

Încălțăminte de iarnă ideală pentru antreprenorii moderni: 5 recomandări elegante și funcționale

  • December 9, 2024
Încălțăminte de iarnă ideală pentru antreprenorii moderni: 5 recomandări elegante și funcționale

Cele mai mari greșeli de evitat în contabilitatea unei afaceri mici

  • December 9, 2024
Cele mai mari greșeli de evitat în contabilitatea unei afaceri mici

Top 6 sisteme de supraveghere pentru afacerea ta

  • December 6, 2024
Top 6 sisteme de supraveghere pentru afacerea ta

Ghid pentru planificarea financiară a afacerii tale în contextul economic actual

  • December 6, 2024
Ghid pentru planificarea financiară a afacerii tale în contextul economic actual

Cum să începi o afacere de succes în industria de reciclare

  • December 5, 2024
Cum să începi o afacere de succes în industria de reciclare