Tradesilvania

Platforma clujeană de investiții în crypto Tradesilvania va emite certificate pentru minerii de criptomonede din România și din străinătate. Documentul pe care Tradesilvania îl va elibera poate fi utilizat drept document justificativ pentru validarea activității de minare și pentru deducere de TVA, după caz.

Minarea de criptomonede – procesul prin care se obțin noi monede

Pentru a se crea noi criptomonede, este necesar procesul de minare, ce presupune soluționarea unor probleme algoritmice, fiind implicate sisteme de calcul care concurează în rezolvarea ecuațiilor complexe. Ulterior rezolvării problemei matematice, minerii sunt recompensați în funcție de tipul de minerit desfășurat. În minarea criptomonedei Bitcoin, soluționarea problemelor algoritmice atrage drept recompensă o anumită cantitate de criptomonedă pe care minerul o primește de la rețea.

Tradesilvania va emite anul acesta între 500-1000 de certificate pentru minare crypto

Conform estimărilor platformei de investiții specializată în tranzacționarea de criptomonede, aceasta va emite în 2022 între 500-1000 de certificate pentru minerii de crypto, mai precis pentru clienții proprii din România și din Spațiul Economic European. În România există în jur de 10.000 de companii și persoane fizice care se ocupă cu minarea de criptomonede.

Prin emiterea acestor certificate, se accelerează dezvoltarea comunității de mineri din România și din Europa, pe care Tradesilvania își propune să o sprijine. De altfel, platforma clujeană vrea să optimizeze anumite procese și să integreze comunitatea de investitori cu cea de mineri.

Certificatele pe care Tradesilvania le va emite au, printre altele, scopul de a eficientiza relația dintre minerii de criptomonede și sistemul financiar clasic, fiind concepute în așa fel încât să indice fără urmă de îndoială că o anumită cantitate dintr-o criptomonedă a fost minată pe o anumită perioadă și că încasarea din contul bancar al minerului provine din activitatea de minare.

Co-founder Tradesilvania, Răzvan Moldovan, și-a exprimat convingerea referitor la dezvoltarea unui ecosistem definit de siguranță și transparență, care să fie înțeles de toți actorii din această piață. El menționează că certificatele de minare sunt un instrument de traducere al elementelor tehnice din ecosistemul crypto către sistemul financiar clasic, acestea ajutându-i pe minerii de criptomonede să își justifice sursa fondurilor din activitatea de minare.

Tradesilvania a implementat o procedură de validare a activității de minare

Tradesilvania a dezvoltat intern o procedură prin care certifică și validează activitatea de minare crypto, prin identificare utilizatorului, certificarea activității aferente, identificarea legăturii dintre utilizator și activitate și confirmarea cuantumului obținut din activitatea de minat pe un anumit interval de timp. Pentru a desfășura procedura de certificare a activității, un utilizator trebuie să se înregistreze mai întâi în platformă.

În aplicația mobilă și web Tradesilvania utilizatorii au acess non-stop la 51 de criptomonede și sunt disponibile 117 parități de tranzacționare automată, servicii OTC, custodie și infrastructură financiară pentru persoane fizice și persoane juridice. Printre altele, platforma include opțiunea Savings, prin care utilizatorii pot să obțină anual un venit de până la 13% pentru monedele stocate în Tradesilvania. Tradesilvania are sediul în Cluj-Napoca și dezvoltă servicii și soluții pentru a răspunde la interesul tot mai mare al românilor pentru criptomonede.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.