invented in Cluj

Prezent la aniversarea a 10 ani de existență în Cluj a unei mari companii de IT, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat că cele mai bine plătite job-uri vin astăzi din IT, iar cea mai bună cale de a accede la ele este educația. Edilul este de părere că orașul din inima Transilvaniei a evoluat de la un centru al industriei grele către unul al inovației și tehnologiei. Primarul Clujului apreciază că dezvoltarea orașului se poate caracteriza prin trecerea de la marca „Made in Cluj” la „Invented in Cluj” (inventat in Cluj).

Clujul, orașul IT-iștilor talentați

Boc a declarat că există o legătură strânsă între activitatea companiilor de IT pe piața din Cluj, care au oferit locuri de muncă bine plătite unor tineri talentați, și dezvoltarea unui „vibe unic pe care acest oraș îl are, bazat pe inovare, bazat pe o calitate a vieții, bazat pe capacitatea de a lucra și de a fi împreună și de a construi o comunitate tolerantă, europeană” (citat de monitorulcj.ro). Calea către inovație, progres, o mentalitate deschisă, europeană și accederea la un nivel de trai mai bun este educația. Cu ajutorul acesteia, se vor elimina tendințele xenofobe, rasiste și de altă natură, care pun în pericol siguranța cetățenilor.

Primarul Clujului a apreciat că municipiul pe care îl gospodărește a găsit calea cea mai bună de a ajunge la inovație printr-un echilibru între „talente, resurse și infrastructură și vibe-ul în care să-ți desfășori activitatea”. De aceea, evoluția orașului comparativ cu anii 90 poate fi caracterizată prin transformarea mărcii „made in Cluj” în „invented in Cluj”.

Clujul, al doilea oraș al țării după București

Municipiul Cluj-Napoca a trecut prin transformări care îl îndreptățesc pe Emil Boc să afirme că este al doilea oraș al țării după București, ca nivel de dezvoltare economică. Evoluția este vizibilă și la nivelul veniturilor, și în aspectul și atmosfera urbană. Conform edilului, Clujul nu mai este un oraș gri, rămas în urmă, învechit, ci un oraș modern, care urmează Capitala în toate domeniile vieții.

De asemenea, Boc apreciază că Clujul are toate atuurile de a dezvolta, prin educație și inovație, o forță de muncă pregătită, care este dispusă și are toate condițiile de a rămâne și a lucra în țară. Un rol important, a conchis primarul Clujului, îl au marile companii de IT care activează în oraș și care îi ajută pe clujeni să devină mai performanți în materie de inovație și cercetare.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.