set de reguli pentru tranzacționarea criptomonedelor

Începând cu 2024, Uniunea Europeană va aplica un set de reguli pentru tranzacționarea criptomonedelor. Parlamentul European a aprobat primele reguli ale UE pentru urmărirea transferurilor de cripto-active, prevenirea spălării banilor, precum și reguli de tranzacționare. Aceste reguli vor fi aplicate pentru a proteja investitorii și pentru a preveni activitățile ilegale, cum ar fi spălarea banilor și finanțarea terorismului.

Potrivit noilor reguli, toate platformele de tranzacționare a criptomonedelor trebuie să se înregistreze și să fie autorizate de către autoritățile de reglementare ale UE. Aceste platforme trebuie să respecte standardele de securitate cibernetică și să implementeze măsuri de protecție a datelor personale ale utilizatorilor. De asemenea, acestea trebuie să respecte regulile privind prevenirea spălării banilor și finanțarea terorismului.

În plus, noile reguli vor impune o limită de tranzacționare pentru utilizatorii individuali de criptomonede. Această limită va fi stabilită la 10.000 de euro pe lună. Această măsură este menită să protejeze investitorii împotriva pierderilor financiare majore și să prevină utilizarea criptomonedelor în activități ilegale.

În ceea ce privește impozitarea criptomonedelor, aceasta va fi reglementată de fiecare stat membru în parte. În Statele Unite, președintele Joe Biden a propus o taxare suplimentară a investitorilor cripto-bogați, susținând că lacunele fiscale ale impozitării activelor digitale au costat statul american 18 miliarde de dolari. În Uniunea Europeană, impozitarea criptomonedelor va fi reglementată de fiecare stat membru în parte.

În concluzie, noile reguli ale UE pentru tranzacționarea criptomonedelor începând cu 2024 sunt menite să protejeze investitorii și să prevină activitățile ilegale. Aceste reguli vor impune o limită de tranzacționare pentru utilizatorii individuali de criptomonede și vor obliga platformele de tranzacționare să se înregistreze și să fie autorizate de către autoritățile de reglementare ale UE. Impozitarea criptomonedelor va fi reglementată de fiecare stat membru în parte.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.