Top Seeds

Recent, Top Seeds și-a făcut cunoscută intenția de listare pe piața AeRO (Alternative exchange in Romania) a BVB (Bursa de Valori București). Top Seeds este o companie românească ce se ocupă cu furnizarea de soluții integrate în sectorul agricol, iar acțiunile sale ar urma să fie listate la bursă în prima parte a anului viitor.

Compania intenționează să efectueze un plasament privat pentru acțiuni până la momentul listării. Top Seeds vrea să atraga o sumă de cel puțin 11 milioane de lei de la investitori, care vor fi utilizați în scopul extinderii activității companiei antreprenoriale la nivel național prin diferite proiecte.

Compania Top Seeds vrea să se extindă și să dezvolte noi soluții pentru fermieri

În contextul anunțării intenției de listare la bursă, fondatorul și CEO-ul companiei Top Seeds a făcut câteva declarații. Potrivit lui Daniel Bâja, compania are deja numeroase colaborări cu mari furnizori de produse din sectorul agricol (furnizori de semințe, îngrășăminte, motorină etc.) și a dezvoltat o gamă variată de soluții pentru fermieri, devenind un jucător important pe piața de agribusiness din România.

Deși compania are deja o prezență solidă în multe zone agricole din țară, Daniel Bâja precizează că Top Seeds dorește să își extindă parteneriatele, să atragă un număr și mai mare de clienți, precum și să ofere noi produse și servicii pentru fermieri. În cei 11 ani de la înființare, compania a reușit să se dezvolte prin prisma parteneriatelor încheiate și prin consultanța oferită pe parcursul întregului an agricol. Fondatorul și CEO-ul companiei a menționat că intenția din spatele listării companiei este de a duce Top Seeds la următorul nivel.

Top Seeds a cunoscut o dezvoltare strategică în cei 11 ani de activitate

Daniel Bâja a fondat compania Top Seeds în anul 2010, cu scopul de a dezvolta soluții integrate pentru fermieri, cum ar fi comercializarea de semințe și alte produse agricole, ca îngrășământul. În prezent, Top Seeds pune la dispoziția fermierilor o gamă variată de produse și servicii (semințe, îngrășăminte, produse pentru fermele BIO, combustibil, transport etc.)

Cu peste 130 de angajați și peste 2.000 de clienți, compania românească Top Seeds are puncte de lucru cu rol multiplu în mai multe zone din țară. Compania deține două baze dedicate cerealelor în județul Brăila și a făcut investiții într-o flotă auto pentru a deservi nevoile de transport din sezon.

Capitalul atras va fi investit în extinderea companiei la nivel național

Compania urmărește să se extindă la nivel național prin diverse proiecte, care vor fi susținute prin capitalul obținut în cadrul plasamentului privat. Top Seeds vrea să se dezvolte inclusiv pe partea de comercializare de semințe, prin investiții într-o linie de producție și procesare de semințe. Acestea vor fi certificate sub brand propriu, datorită expertizei acumulate.

Pentru dezvoltare pe partea tradingului de cereale, Top Seeds va face investiții importante în extinderea capacității de depozitare a cerealelor și va investi într-un teren amplasat strategic, cu acces direct la calea ferată. Obiectivul companiei este să crească capacitatea de depozitare cu până la cinci ori față de cea actuală până în anul 2025.

Anul trecut, în 2020, compania Top Seeds a înregistrat o cifră de afaceri de 177,7 milioane de lei. În același an, profitul net înregistrat a fost de 7,3 milioane de lei. Pentru anul în curs, se estimează venituri din vânzări cu o valoare ce depășește suma de 230 milioane de lei și un profit net mai mare decât cel înregistrat în 2020, ce va atinge valoarea aproximativă de 8 milioane de lei.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.