Xiaomi

Alături de Apple și Samsung, Xiaomi ocupă un loc important în clasamentul celor mai populare mărci de smartphone-uri la nivel mondial. Cu puțin timp în urmă, Xiaomi a lansat oficial în China telefoanele Xiaomi 12 și Xiaomi 12 Pro. Pe lângă noile modele de telefoane, compania chinezească a prezentat și un nou produs audio, mai exact căștile Mi True Wireless 3, similare ca design cu Xiaomi True Wireless Earphones 3 Pro.

Display OLED și camere performante pentru noile smartphone-uri marca Xiaomi

Xiaomi a captat rapid atenția românilor și a devenit unul dintre cele mai populare branduri de telefoane mobile. Cu siguranță și noile modele vor atrage atenția pasionaților de tehnologie și vânătorilor de performanță la prețuri accesibile. Cu display OLED și camere multiple, telefoanele oferă o performanță înaltă și sunt mai rapide, având integrate sisteme de răcire avansate, cu plăcuțe metalice și grafit.

Telefoanele sunt dotate cu acumulatoare de 4.500mAh (Xiaomi 12) și respectiv 4.600 mAh (Xiaomi 12 Pro). Cât despre camere, modelul de bază este prevăzut cu un sistem cu trei camere de câte 50MP, 13MP și respectiv 5MP. Modelul Pro are tot trei camere, însă fiecare senzor are 50MP. În ceea ce privește camera frontală, telefoanele sunt dotate cu senzor de 32MP.

Xiaomi 12 are un ecran 6,28 inchi, fiind destul de compact în comparație cu alte modele de smartphone-uri de pe piață. Xiaomi 12 Pro are un ecran ceva mai mare, de 6,73 inchi. Telefoanele sunt prevăzute cu porturi IR, senzor de amprentă și un detaliu important pentru cunoscători, difuzoare stereo care au fost dezvoltate în parteneriat cu Harman Kardon. Noile telefoane vor fi disponibile în nuanțele albastru, negru și purpuriu, iar pe lângă acestea va fi disponibilă și o variantă inedită, în care spatele este acoperit cu piele vegană.

Telefoanele ajung în magazinele din China la sfârșitul anului

Se pare că Xiaomi 12 va fi comercializat în 3 versiuni: 8GB RAM+ 128 GB de stocare (512 euro), 8 GB RAM + 256 GB de stocare (554 euro) și 12GB RAM + 256 GB de stocare (609 euro). Cel mai accesibil model al variantei Pro ar urma să coste în jur de 650 euro. În magazinele din China, telefoanele vor fi disponibile începând cu 31 decembrie. Nu se știe încă data la care noile telefoane vor sosi și în România.

Xiaomi a fost unul dintre brandurile preferate ale românilor în 2021

În trimestrul doi al anului 2021, Xiaomi a depășit ceilalți producători de telefoane mobile care ocupau de regulă pozițiile fruntașe, adică Apple, Samsung și Oppo. Compania chinezească a înregistrat o cotă de piață de 30%, adjudecându-și prima poziție în clasamentul livrărilor de smartphone-uri în Europa.

close

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.