promovare youtube

În urmă cu puțin timp, YouTube a dezvăluit că a încheiat un parteneriat cu Shopify – platformă de comerț electronic – care va permite utilizatorilor platformei video să facă diverse achiziții fără să părăsească YouTube.

Mai exact, o persoană care folosește Youtube pentru a viziona un videoclip va putea să cumpere articole dintr-o listă de produse, stabilită în funcție de preferințele creatorului de conținut.

Creatorii de conținut vor decide ce produse recomandă urmăritorilor

Vizionarea unui videoclip pe un canal de IT ar putea însemna și posibilitatea de cumpărare a unor gadgeturi direct din platforma video, prin intermediul Shopify. În schimb, pe un canal dedicat produselor de make-up, persoanele care vizionează videoclipuri ar putea vedea recomandări de produse de machiaj. Creatorii de conținut decid ce produse apar în lista de articole, stabilindu-și preferințele în secțiunea “Cumpărături” din YouTube Studio.

În urma acestui parteneriat, utilizatorul va putea să facă o achiziție în timp ce urmărește videoclipul. Acest lucru înseamnă că nu mai trebuie să părăsească platforma de video pentru a cumpăra produsul care i-a atras atenția, ceea ce înseamnă un avantaj pentru YouTube, prin prisma reținerii utilizatorului pe site. Funcțiile de cumpărături ar urma să fie disponibile și în cazul videoclipurilor live, conform intențiilor companiei.

Primii care vor putea beneficia de această funcție sunt utilizatorii din SUA, Brazila și India, care vor vedea în mai puțin de o săptămână lista cu articole pe care le pot cumpăra în secțiunea “explorare”. După anunțul acestui parteneriat, acțiunile Shopify au crescut cu aproximativ 2,5%.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.