control anaf

ANAF a scos la concurs 209 posturi, 79 în aparatul central și 130 la regionala București, iar rezultatele nu sunt deloc optimiste pentru organul fiscal. Se pare că mai puțin de 50 de locuri au fost ocupate în centrală și numai 75 de posturi la DGRFP București. Mai mult de 40% dintre candidați, care vor fi noii angajați ai ANAF, au luat note sub 5,5 la proba scrisă. 20% dintre ei au obținut nota 5, necesară pentru a trece la proba de interviu.

Ca să treacă de proba scrisă și să ajungă la interviu, un candidat avea nevoie de cel puțin 50 de puncte, dintr-un total de 100. Cei care nu obțineau la interviu măcar 50 de puncte, erau excluși din concursul pentru postul la care candidau. Deși majoritatea notelor la proba scrisă sunt mici, au fost și punctaje de 9,5.

Salariul net de 3.000 lei net pentru debutanți

Majoritatea posturilor scoase la concurs au fost pentru debutanți, care încep cu un salariu net de aproximativ 3.000 lei, sumă care nu mai este tocmai atractivă în zonele dezvoltate ale țării. Salariul oferit probabil că nu a reușit să atragă cei mai buni candidați din rândul generației tinere, mai ales că recrutările au fost pentru București.
Lucian Heiuș, noul președinte al ANAF, a anunțat în prealabil 80 de posturi pentru centrala ANAF. Între acestea, se numără și un post de asistentă medicală, pentru care s-a organizat separat concurs.

Note mici la proba scrisă, dar punctaj mare la interviu

Potrivit rezultatelor, au fost candidați care au obținut note mici la proba scrisă, dar punctajul mare obținut la interviu i-a ajutat să fe admiși. De exemplu, un candidat care a luat 5,4 la proba scrisă și 10 la interviu a fost declarat admis.

Au fost scoase la concurs și 50 de posturi la Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, dar procedurile nu s-au finalizat încă.

Statul a amânat majoritatea angajărilor până la final de an

Recent, Guvernul României a decis să amâne angajările în sistemul public de la 1 iulie și până la final de an. În aceste condiții, unele instituții au lansat concursuri înainte de termen – așa cum a făcut și ANAF – pentru ca procedurile să fie încheiate după data de 1 iulie. Cu toate că angajările sunt suspendate, se mai pot face în cazuri excepționale, cu acordul Guvernului. Conform datelor Ministerului Finanțelor, numărul bugetarilor în luna mai a ajuns la 1.269.707.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.