flexibilitate sistem de lucru hibrid

O mare parte dintre recrutori și-au exprimat dorința de a solicita angajaților să revină la birou, iar un procent considerabil dintre aceștia consideră că angajații trebuie să își aleagă singuri numărul de zile de lucru la birou și numărul de zile de lucru de acasă. Mai multe companii au revenit la vechiul sistem de lucru după ce restricțiile anti-COVID au fost ridicate.

Mulți angajați își doresc în continuare flexibilitate la locul de muncă

Ca urmare a perioadei lungi pe care mulți angajați au petrecut-o lucrând de acasă, o parte dintre aceștia nu sunt neapărat încântați de revenirea la birou, fiind dispuși să renunțe la job dacă nu mai au în continuare oportunitatea de a lucra flexibil, potrivit Anei Vișan, marketing manager BestJobs.

Peste 40% dintre angajați vor negocia în vederea continuării modului de lucru la distanță, iar 1 din 4 angajați își va schimba locul de muncă, căutând un nou job care să îi ofere flexibilitatea dorită.

Activitatea la birou promovează interacțiunile umane

Deși există mulți angajați care s-au adaptat rapid la modul de lucru remote și ar dori să continue la fel, există și persoane care au întâmpinat dificultăți odată cu adoptarea acestui sistem, nereușind să mai creeze o barieră clară între viața personală și viața profesională. Pentru aceștia, întoarcerea la birou înseamnă consolidarea barierei respective și delimitarea jobului de spațiul personal. De altfel, activitatea la birou aduce cu sine o îmbunătățire a calității interacțiunilor umane.

Conform sondajului BestJobs, 11% dintre respondenți preferă să lucreze 5 zile din 5 la birou, în vreme ce 34% își doresc mai degrabă să lucreze de la birou doar o zi sau două pe săptămână. Sondajul a fost realizat în perioada 2-24 martie și au participat 1.113 utilizatori de internet.

Angajații vor flexibilitate în tranziția la vechiul sistem de lucru

Pentru că o mare parte dintre angajați s-au obișnuit cu lucrul 100% remote, ar fi dificil să revină brusc la birou. Aceștia își doresc o mai mare flexibilitate pentru a reuși să gestioneze nevoile familiei, după o lungă perioadă în care și-au adaptat stilul de viață la noul mod de lucru. Printre dorințele acestora se numără și decontarea transportului, precum și un număr mai mare de zile libere.

Nu numai reluarea interacțiunilor cu echipa este motivul pentru care o parte dintre angajați vor să revină la birou, dar și predictibilitatea programului de lucru. Totuși, sistemul hidrid este favorizat pentru că le oferă acestora ocazia de a lucra de oriunde își doresc, fapt pentru care unii angajați ar fi gata să demisioneze dacă nu pot să își aleagă modul de lucru.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.